CreatSens aconsegueix 1,5 milions d'euros de finançament per enllestir un aparell de diagnòstic renal

L'spin-off de la URV ha començat la seva activitat al Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament de Reus

Tècnics de CreatSens treballant en les instal·lacions del CEPID. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

A curt termini, treballa per validar el dispositiu de manera que es pugui vendre arreu d'Europa, mentre que en paral·lel busca nou finançament a través d'una ronda d'inversió prevista per a finals d'aquest any. En un termini de dos anys, la finalitat és poder internacionalitzar el producte partint d'Europa, per anar després anar als mercats de Japó i els Estats Units.

CreatSens, una spin-off sorgida d'un projecte de recerca de la Universitat Rovira i Virgili, s'ha establert al Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID) de Reus, on ha instal·lat les seves oficines i una zona de laboratori.

L’empresa treballa en la posada en marxa d'un dispositiu que permetrà que les persones amb problemes renals puguin controlar el seu estat de salut des de casa. Es tracta d'un aparell mèdic no invasiu que detecta, diagnostica i controla malalties renals a partir d'una gota de sang, sense necessitat d'enviar les mostres al laboratori i obtenint indicatius en només cinc minuts, amb un funcionament similar al d'un glucòmetre. Amb aquest sistema a més, es poden enviar els resultats al personal sanitari des d'una plataforma online. Actualment, al mercat n o existeix cap aparell similar i aquest tipus d'analítiques s'han d'enviar sempre a laboratori, fet que allarga molt l'obtenció dels resultats. De fet, CreatSens ja té un prototip validat a l'Hospital Clínic de Barcelona a través del qual ja ha analitzat més de 700 mostres reals.

El producte, que sortirà al mercat amb el nom comercial de Renalyse, s'està acabant de testejar per tal de comprovar que qualsevol persona no especialitzada en el seu ús, com pacients o infermers i infermeres, el poden fer servir. CreatSens ha estat distingida amb diversos guardons i participa en un programa d'acceleració d'empreses de la Generalitat de Catalunya.

CreatSens, que compta actualment amb sis treballadors, compta amb el suport i l'aportació econòmica de diferents consultories, entitats bancàries com Banc de Sabadell, hospitals i especialistes en producció i disseny de productes. Amb l'empresa CreatSens, a les instal·lacions del CEPID actualment hi ha 14 empreses instal·lades on treballen aproximadament al voltant d'uns 360 professionals.

Notícies relacionades