La Generalitat aposta per més inversions a l'aeroport de Reus per descongestionar el Prat

El conseller Damià Calvet assegura que les instal·lacions de la capital del Baix Camp i de Girona han de permetre alliberar de "low cost" el gegant barceloní

Calvet en una imatge d'arxiu. FOTO: ACN.
Redacció / Barcelona

El conseller ha afirmat que el debat "és el model" i per a la Generalitat aquest passa per una gestió aeroportuària que inclogui Girona i Reus, "especialitzant cada aeroport a un tipus de vols"

L’aeroport de Reus (i el de Girona) podria rebre més inversions de la Generalitat a curt termini. Així ho ha afirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet en declaracions a TV3. Calvet ha insistit que el model aeroportuari de la Generalitat passa per més inversions als aeroports de Girona i Reus i "alliberar" el del Prat dels vols 'low cost'. El conseller ha reiterat l'alerta a Aena sobre que serà "molt difícil" l'ampliació de l'aeroport si s'afecten zones protegides del voltant. "Si Aena creu que pot preguntar a la Unió Europea si és un espai que es pot destruir, que ens presentin un projecte i l'avaluarem", ha dit. Calvet ha afirmat però que el seu model passa per interconnectar ferroviàriament els diferents aeroports i que el Prat es pugui dedicar a la "connectivitat internacional".

El conseller ha afirmat que el debat "és el model" i per a la Generalitat aquest passa per una gestió aeroportuària que inclogui Girona i Reus, "especialitzant cada aeroport a un tipus de vols". Ha criticat que fins ara aquestes infraestructures han estat "abandonades" tant per Aena com pel govern espanyol.

A més, ha criticat que la proposta d'ampliació de l'aeroport barceloní la presenti una entitat "público privada que cotitza a borsa", on el Govern no hi té veu. "Jo vull ser-hi a la decisió i vull dir que no només necessitem inversions sinó gestionar bé les taxes aeroportuàries", ha declarat.
 

Notícies relacionades