El Gabinet Ceres de Reus organitza la jornada "Think outside the box, del diàleg a la credibilitat' sobre el bon govern

Es farà el pròxim 21 de novembre a Fira de Reus i hi participaran càrrecs electes i tècnics vinculats a la participació ciutadana, la transparència i la comunicació pública

La jornada sobre govern obert que ha dissenyat el Gabinet Ceres es farà a la Fira de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El Gabinet Ceres ja ho té tot a punt per celebrar el pròxim dimarts, 21 de novembre, la jornada “Think outside the box” amb l'objectiu de reflexionar sobre com el diàleg i la governança aporten credibilitat i confiança a les organitzacions i sobre la necessitat del diàleg actiu entre les organitzacions i la societat.

Durant la jornada "Think outside the box", que es farà a la Fira de Reus, es treballaran els termes del diàleg, la governança i la credibilitat en les administracions públiques i es donaran a conèixer diferents experiències en bon govern de diferents organitzacions. Es veuran els beneficis, perjudicis i els factors que faciliten o dificulten aquest diàleg.

La jornada s’adreça a alcaldes i regidors de participació ciutadana, de govern obert, transparència i participació; a responsables i tècnics de participació ciutadana, govern obert i transparència de les administracions públiques i a directors i responsables de Comunicació i de RSC de les empreses i administracions.

Durant la jornada es donaran a conèixer diferents experiències en bon govern de diferents organitzacions

La inauguració la farà a les 9:15 del matí l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat del secretari de Transparència i Bon Govern de la Generalitat de catalunya, Jordi Foz, que donaran pas a les conferències principals. Carles Agustí, director de Govern Obert de la Diputació de Barcelona i Marc Castellnou, inspector dels Bombers Generalitat i president del Patronat de Pau Costa Foundation parlaran de bona governança pública. Seguidament, es mostraran diferents experiències en participació ciutadana, govern i dades obertes i comunicació. Les taules de diàleg precediran el dinar i a la tarda es faran les conclusions i la cloenda, a càrrec de Miquel Estapé, subdirector d'Estratègia i Innovació del Consorci AOC i vicepresident de l'Associació Catalana de Gestió Pública.

La inscripció té un preu de 75 € i es pot formalitzar a través del web de la jornada http://thinkoutsidethebox.gabinetceres.com

Programa "Think outside the box"

9.15 h. Inauguració: Sr. Carles Pellicer, alcalde de Reus i Sr. Jordi Foz, secretari de Transparència i Bon Govern de la Generalitat de Catalunya

9.35 h. Presentació de la Jornada a càrrec de Gabinet Ceres.

10 h. Ponències principals: Carles Agustí, director de Govern Obert de la Diputació de Barcelona; Marc Castellnou, inspector Bombers Generalitat, GRAF00, Wildfire Analyst, Emergency decision making and Strategy i president Patronat de Pau Costa Foundation.

11 h. Pausa Cafè.

11.30 h. Presentació d'experiències.

-Life Clinomics, 'Oportunitats i reptes de l'economia i la societat en l'adaptació al canvi climàtic'. Josep Aragonés, director tècnic de COPATE, coordinador tècnic Reserva per la Biosfera de les Terres de l'Ebre i responsable del projecte Life Clinomics.

-Pressupost Participatiu del municipi de Tortosa. Ferran Bel, alcalde de Tortosa des de 2006. Diputat al Congrés dels Diputats.

-Panel Públic Assessor de l'empresa Química. Teresa Pallarès, directora de l’AEQT.

-Altaveu Ciutadà del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Alfons Garcia, alcalde de Vandellós i Hospitalet de l'Infant.

-Panel de Nens de BASF. Conxita Esteve, responsable de Comunicació de BASF al site de Tarragona i responsable del Panel de Nens.

-Comitès Locals d'Informació en els municipis nuclears. Marià Vila d'Abadal, Gerent d'AMAC (Associació de Municipis amb Centrals Nuclears).

13 h. Taules de diàleg. Treball en grups reduïts a partir de qüestions relatives al diàleg.

14:00 h. Dinar a peu dret.

15:30 h. Conclusions de la Jornada.

16 h. Cloenda a càrrec de Miquel Estapé, subdirector d'Estratègia i Innovació del Consorci AOC i vicepresident de l'Associació Catalana de Gestió Pública.

Notícies relacionades