El Port de Tarragona avança pagaments a proveïdors per injectar liquiditat a les empreses

L'entitat portuària escurça de 30 dies a una setmana els pagaments de factures per alleugerir els previsibles problemes de tresoreria de les companyies

Una vista general del Port de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Baló d'oxigen pels proveïdors del Port de Tarragona. L'entitat portuària ha decidit escurçar els terminis de pagaments a les empreses per alleugerir la seva tresoreria davant la difícil situació arran de l'epidèmia de coronavirus. Així, el Port passa de fer els pagaments de les factures en els 30 dies habituals a menys d'una setmana, un fet molt destacable perquè els proveïdors disposin de liquiditat.

Els proveïdors i el Port treballen al 100% amb factura electrònica la qual es tramita a través de la plataforma FACe. El sistema FACe és el Punt General d'Entrada de Factures de l'Administració General. La plataforma permet la tramesa de factures en format electrònic a aquells organismes de les administracions, sense importar el volum de facturació anual, mida o nivell d'informatització, a proveïdors de béns i serveis de les administracions públiques.

Malgrat la situació de crisi sanitària i que també està afectant l'economia, des del Port s'assegura que tot funciona amb normalitat, amb una part de la seva plantilla fent la seva feina de forma no presencial. Els treballadors i treballadores del departament administració i finances del Port treballen des dels seus domicilis particulars per tal de prestar el servei amb la màxima normalitat possible.

Notícies relacionades