La demanda d'arròs del Delta es dispara pel coronavirus

Supermercats i cadenes alimentàries multipliquen les comandes i els responsables de les cambres arrossaries asseguren que el subministrament està garantit

Dos pagesos planten arròs a mà. FOTO: ACN.
Redacció / Amposta

"Una cadena que et demanava un camió, te'n demana vuit", ha exemplificat Marcel Matamoros president de la Cambra Arrossera del Montsià.

La situació sanitària del coronavirus, el confinament decretat pel govern català i espanyol i les conseqüències econòmiques que ja s’estat deixant sentir han provocat que molta gent es dirigís cap a supermercats i grans superfícies per a fer grans compres tot acumul·lant gran quantitats d’aliments. Entre aquests, l’arròs està sent un dels més demandats. Així, les cambres arrossaires del Delta de l’Ebre asseguren que s’ha duplicat la demanda i que han hagut d’intensificar els torns de treball per abastir les peticions.

"Una cadena que et demanava un camió, te'n demana vuit", ha exemplificat Marcel Matamoros president de la Cambra Arrossera del Montsià. "No podem preparar la previsió de venda d'un any per treure-ho en un mes. És impossible", ha afegit Jordi Casanova, president de la cooperativa d'arrosseres del Delta de l'Ebre.

Aquests responsables destaquen que el subministrament d'arròs està garantit però en el cas de l'Arrossera del Montsià han començat a fer historials del consum de cada client per fer previsions. "La gent no es quedarà sense arròs, en tenim de sobra per abastir el mercat que normalment abastim però hem agafat un ritme més normal perquè no es podia mantenir", ha apuntat Matamoros. A Amposta s'havien incrementat els torns del personal en previsió per cobrir les comandes però els últims dies s'estan esglaonant i relaxant les tasques a partir de les previsions de demanda que han calculat.

Notícies relacionades