El Port de Tarragona rebaixa l'activitat de les obres que té en marxa

Els treballs avancen "per seguretat jurídica" amb el mínim personal necessari i amb les mesures preventives establertes

Una imatge general del Port. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Autoritat Portuària assegura que la situació d'estat d'alarma no imposa l'aturada de les obres en construcció.

Les obres que hi ha en marxa al Port de Tarragona han alentit el ritme. Segons informa l'Autoritat Portuària en un comunicat, la situació d'estat d'alarma no imposa l'aturada de les obres en construcció i, en conseqüència, el port "ha mantingut les obres en marxa per seguretat jurídica de totes les parts, a l'empara de les instruccions de Ports de l'Estat, ja que no es poden interrompre les obres que estan adjudicades, tant iniciades com per iniciar". Davant d'aquesta realitat, la institució ha acordat rebaixar l'activitat a les obres "al mínim indispensable per tal que, dintre d'una continuïtat dels treballs, també es mantingui el mínim nombre de persones a peu d'obra".

Aquestes mesures, assenyala el port, s'han pres "per garantir la seguretat i la salut de les persones en cadascuna de les obres, al mateix temps que dona compliment el fet establert a les normes especials establertes per a les obres".

El port també ha demanat que les empreses adoptin ràpidament les mesures preventives necessàries. En aquest sentit, cada empresa ha hagut d'implantar mesures preventives a les obres, i els responsables de Seguretat i Salut de cada actuació han validat que s'ajustin a la normativa vigent per la covid-19 i en fan el seguiment.

El Moll de Balears, en marxa

La contractació del Moll de Balears no s'ha vist afectada per les mesures establertes per l'estat d'alarma. L'obra més important del port en aquests moments ja estava contractada en la data de la publicació oficial de l'estat d'alarma i, per tant, no es veu afectada. En aquest sentit, els treballs continuen malgrat tot "per tal de complir i mantenir la seguretat jurídica".

Les obres de la primera fase del projecte constructiu del nou moll per a creuers té un pressupost de més de 30 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos. El nou Moll de Balears estarà adossat al dic de Llevant, tindrà al voltant de 700 metres d'atracada i una esplanada de 4 hectàrees de superfície.


Una altra obra que ha alentit el seu ritme és la reforma de l'antiga seu de l'Autoritat Portuària. La rehabilitació integral de l'edifici suposa la inversió de prop de 5 milions d'euros i inclou la renovació total de l'edifici, amb 4.828 metres quadrats construïts. L'immoble, obra de l'arquitecte Josep Maria Garreta, es destinarà a usos administratius i de serveis portuaris.

Notícies relacionades