Reus acollirà un Congrés sobre la transformació conscient i sostenible des de les ciutats

Es farà el 17 i 18 de novembre al Restaurant Vermut Rofes i l'organitza l'associació Hub-coevolució

El Congrés sobre la transformació social a través de les ciutats es farà al Restaurant Rofes de Reus. FOTO: CEDIDA.
Pilar Ribé / Reus

Inspiració, connexió i cocreació són els tres pilars que inspiren el “Congrés Internacional de Ciutats Integrals: co-creant les ciutats del futur, Ara!” organitzat per Hub-coevolució, una associació sense ànim de lucre que té com a finalitat la transformació conscient dels sistemes socials. Hi col·labora la Universitat Rovira i Virgili en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana Reus 2017.

El Congrés es farà el pròxim 17 i 18 de novembre al Restaurant Vermut Rofes de Reus, de 9:30 a 18 hores, i té com a propòsit fer evolucionar la manera d'entendre les ciutats i el seu potencial de transformació, ampliant la capacitat d'acció individual i col·lectiva.

Les sessions van dirigides a tot aquell qui vulgui ser protagonista d'un canvi social col·lectiu i regenerador: activista, empresari, acadèmic, polític, servidor públic, professional, estudiant, artista, comunicador, educador, i a persones amb la ment oberta i curiosa que vulguin millorar la societat.

Experts nacionals i internacionals parlaran de les ciutats com a eixos transformadors de la societat

Durant els dos dies del congrés es succeïran les conferències amb experts nacionals i internacionals en quatre blocs temàtics: Cap a un món de ciutats, El futur de les ciutats i els ciutadans, Innovació i co-evolució i Valor local i pro-comuns. L’arqueòleg i antropòleg Eudald Carbonell encetarà el Congrés parlant sobre Evolució social. Marilyn Hamilton (Ciutats: sistemes vius), Francesc Xavier Grau (Regions i ciutats), John Goddard (Coneixement i ciutats), Antonio Russo (Ciutat, mobilitat i fluxos), Taina Ketola (Plataformes d'innovació), Artur Serra (Laboratoris ciutadans), Santi Castellà (Ciutats genuïnes) i George Pór (Ciutat com pro-comú) completaran el programa.

En paral·lel al Congrés s'organitza un Curs-taller pels dies 20 i 21 de novembre sobre "Nous lideratges per un món en transició"

Les sessions es faran al Celler del Restaurant Rofes, C/ Sant Vicenç 21-23, Reus,  de 9:30 a 18:00 amb dinar inclòs. A partir de les 18:00, hi haurà activitats de cultura i lleure en la mateixa ubicació.

El cost de la inscripció és de 100 € i de 50 € per estudiants universitaris (inclou l'assistència a les sessions, dos dinars i dues pauses cafè). Cal registrar-se abans del 10 de novembre al web del Congrés. Per qualsevol informació o dubte la organització ha facilitat un mail hubcoevolucio@gmail.com

En paral·lel al Congrés s'organitza un Curs-taller pels dies 20 i 21 de novembre sobre "Nous lideratges per un món en transició" amb els experts internacionals de primer nivell Marylin Hamilton i George Pór, reconeguts líders de canvi i de transformació de sistemes complexos. Aquest workshop es farà al centre Tarraconense El Seminari de Tarragona de 9:30 a 18 hores. Per inscriure’s, abans de 15 de novembre, cal apuntar-se a la mateixa web del Congrés.

Notícies relacionades