Un estudi de la URV assegura que la demarcació de Tarragona serà la més afectada econòmicament pel coronavirus

Tarragonès, Baix Camp, Baix Penedès i Priorat, les més damnificades; els sectors amb més risc són, segons l'estudi, els serveis logístics i el turisme

Una imatge de turistes a les platges de la Costa Daurada. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Baix Penedès, amb un 21% d’ìndex de vulnerabilitat, és la més exposada a la crisi econòmica. Les altres tres es mouen entre el 17% i el 18%.

La demarcació de Tarragona serà la més castigada de tota Catalunya per l’impacte econòmic arran de la crisi sanitària del coronavirus. Segons un estudi fet per la directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial i professora del Departament d'Economia de la URV, Mercedes Teruel, les comarques tarragonines patiran més que cap altres els efectes de l’aturada de l’activitat econòmica.

Segons Teruel, els serveis logístics i el turisme seran els sectors amb més risc. "S'observen cinc sectors empresarials que es troben en risc com són els serveis del transport i la logística, vinculats a la indústria sobretot. Les agències de treball, les agències de viatge, l'oci i el sector turístic (allotjament, restauració i bars, planificació d'events, parcs temàtics, transport, creuers, viatges, línies aèries i altres)". D'entre aquestes, les de major pes a les comarques tarragonines, tot i que de forma desigual, són els serveis logístics i transport i els relacionats amb el turisme, com ara l'hostaleria i les activitats recreatives i culturals.

En l’anàlisi de la directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial, s’assenyala que, dins de la demarcació de Tarragona, les comarques més afectades seran el Tarragonès, Baix Camp, Priorat i Baix Penedès. Aquestes comarques tenen un índex de vulnerabilitat d’entre el 17% i 18% les tres primeres mentre que l’última arriba al 21% erquè aquests sectors d'activitat econòmica tenen un pes més elevat.

"El sector logístic ha tingut molt de pes a Tarragona per ser un sector complementari de l'activitat industrial i pel posicionament estratègic del territori. Òbviament, els sectors turístics també tenen un fort pes dintre de la nostra estructura econòmica. Ambdós elements, directament relacionats amb la mobilitat de mercaderies i persones, provoquen que el nostre territori sigui més vulnerable", diu Teruel, que també assegura que el sector immobiliari o el comerç també en patiran les conseqüències.

Notícies relacionades