PIMEC considera que la vaga general "no és el mecanisme adequat per canalitzar el malestar social davant la situació política"

L'entitat entén que aquesta convocatòria de vaga no respon a cap conflicte entre empresa i treballador i que "cal evitar perjudicis a l'esconomia"

PIMEC creu que vaga general no respon a motius laborals. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

PIMEC considera que la vaga general convocada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC prevista pel pròxim dimecres, 8 de novembre, “no és el mecanisme adequat per canalitzar el malestar social davant l'actual situació política”. L'entitat entén que aquesta convocatòria de vaga “no respon a cap conflicte entre empresa i treballador”. En aquest sentit, no està d'acord en el fet que “s'instrumentalitzi el concepte de vaga general per motius aliens als laborals”.

En un comunicat de premsa, la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya assegura que “comparteix el malestar social davant l'actual conflicte polític i reitera la seva denuncia contra les recents i desproporcionades decisions judicials de l'Audiència Nacional”.

PIMEC afegeix que “existeixen altres vies de mobilització que no perjudiquin més l'economia, el teixit empresarial i l'ocupació i, per tant, aquelles que afectin directament la jornada laboral haurien de ser pactades entre empresa i treballadors”.

La vaga general del pròxim 8 de novembre l’ha convocat la Intersindical CSC, amb el suport de les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i l’ANC, i els seus representants asseguren que respon únicament a "motius laborals". Els sindicats majoritaris, però, no li donen suport, amb excepció d'USTEC-STEs, el sindicat majoritari a l’ensenyament.

Notícies relacionades