Europastry, amb plantes a Vallmoll i Sarral, presenta un ERTO per a més de 400 treballadors

L'expedient afecta poc menys de la quarta part dels 1.800 empleats que l'empresa té a tot l'estat

Un dels centres de producció d'Europastry. FOTO: ACN.
Redacció / Vallmoll

L'empresa va fer una important inversió a la planta de Sarral fa un parell d'anys. Així, va invertir 30 milions d'euros en una nova línia per elaborar brioixeria prefermentada d'alta gamma, generant 100 nous llocs de treball.

L’empresa catalana Europastry, amb centres de producció a Sarral i Vallmoll, ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que afectarà 412 treballadors del total dels 1.800 que l’empresa té arreu de l’estat. La companyia, que es dedica principalment a les masses congelades de pa i brioxeria, no ha especificat l’afectació de l’ERTO en cada centre de treball. De fet, a Sarral i Vallmoll hi ha una plantilla d’un miler de treballadors.

Europastry ha assegurat que garantirà la continuïtat dels llocs de treball que formen part d'aquest expedient, així com una compensació per assegurar el 100% de la retribució. La pèrdua del canal horeca -hotels, restaurants i cafeteries- ha obligat a plantejar-se l'ERTO. El també denominat canal 'foodservice' té un pes molt important per a Europastry, de fet, representa gairebé el 50% del seu volum de negoci.

L'empresa va fer una important inversió a la planta de Sarral fa un parell d’anys. Així, va invertir 30 milions d'euros en una nova línia per elaborar brioixeria prefermentada d'alta gamma, generant 100 nous llocs de treball. Recentment hi ha inaugurat una nova línia exclusiva de producció de 'Dots', un dels seus productes més exitosos.

A part de la zona de Tarragona, Europastry també té fàbriques a l'àrea metropolitana de Barcelona -Sant Joan Despí, Rubí i Barberà del Vallès- i la seva seu central a Sant Cugat. A la península ibèrica, els centres de producció es concentren a Catalunya i a la Corunya. Actualment, el grup català és present en més de 60 països, a través de 22 plantes de producció i 26 oficines de venta repartides en tot el món. L'any 2018 Europastry va assolir 729 milions d'euros en facturació i va llançar al mercat més de 130 nous productes. Aproximadament el 40% de les seves vendes són fora de l'estat espanyol.

Notícies relacionades