El gremi de perruqueries de Tarragona desaconsella fer serveis a domicili

Assegura que els professionals no tenen els mitjans ni el protocol necessari per a fer-ho tot i que el decret ho permet en casos essencials

Una perruqueria abans de tancar pel decret d'alarma. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El president del gremi, Pere Salcedo, recorda que els serveis a domicili només es permeten en casos molt especials, però no per anar a tallar els cabells o a posar un tint.

Quan el govern espanyol va incloure, dins del seu primer decret d’alarma, les perruqueries com a negocis que sí podien obrir durant aquests dies d’excepcionalitat, es va passar d’un primer moment de sorpresa a un altre de rectificació quan l’executiu estatal va fer marxa enrere i va retirar del llistat de comerços permesos les perruqueries que si podien fer, però, serveis a domicili en casos essencials. Amb tot, el Gremi Provincial Artesà de Perruqueries i Bellesa de Tarragona desanconsella als seus membres fer aquesta mena de serveis perquè els professionals no tenen ni els mitjans ni el protocol per a dur-la a terme.

El president del gremi, Pere Salcedo, recorda que els serveis a domicili només es permeten en casos molt especials, però no per anar a tallar els cabells o a posar un tint, per exemple. Tot i això, el gremi tarragoní recomana als professionals del territori que no vagin a treballar a domicili, davant la manca de protocols i mitjans existent. Salcedo assegura que, un cop s’hagi acabat el decret d’alarma, la feina "ja no serà com abans". De fet, abans d'haver d'abaixar la persiana ja recomanaven l'ús de mascaretes i guants, i netejar l'espai de treball després de cada client. Ara estan a l'expectativa de les indicacions i pautes que els puguin donar les autoritats sanitàries.

La majoria som petits autònoms amb pocs treballadors i, tenint el negoci tancat, no es pot mantenir l'estructura de l'empresa", relata el president del gremi. Salcedo afirma que els empleats afectats per aquests expedients temporals "encara no han cobrat" i que, al seu torn, als autònoms els han cobrat les quotes malgrat que s'han quedat sense ingressos.
 

Notícies relacionades