El Port de Tarragona reomplirà la sorra de la platja de La Pineda

Té un pressupost de més de 700.000 euros per un total de 2,9 milions fins al 2023

Una draga treu sorra del fons del mar per dur-la a la platja. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

Paral·lelament, el Port de Tarragona també ha previst una dotació pressupostària
addicional de 450.000 euros per a les reparacions de l'espigó del Racó. L'objectiu
d'aquesta actuació és la reparació d'aquesta infraestructura, greument afectada
per la tempesta Glòria a finals del mes de gener passat.

Seran necessaris un total de 100.000 metres cúbics de sorra per reomplir la platja de La Pineda. El Port de Tarragona compleix així amb el contracte de quatre anys (fins al 2023) en què s’encarregarà de restaurar aquesta platja, amb un pressupost total de 2,9 milions d’euros (poc més de 700.000 euros l’any). Les feines s’iniciaran el maig i duraran uns 15 dies.

“El Port ha posat tots els esforços per tal de superar totes les suspensions administratives fruit de l'Estat d'Alarma per poder executar dintre dels terminis previstos l'aportació de sorra a la platja que cada any realitza com a mesura mediambiental i, a més, hi suma 450.000€ addicionals per reconstruir l'Espigó del Racó, que va ser molt danyat pel temporal Glòria", diu Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona.

Així, el Port també ha previst una dotació pressupostària addicional de 450.000 euros per a les reparacions de l'espigó del Racó. L'objectiu d'aquesta actuació és la reparació d'aquesta infraestructura, greument afectada per la tempesta Glòria a finals del mes de gener passat. Les obres a l'espigó tindran una duració de dos mesos.

Notícies relacionades