Les exportacions de bestiar creixen un 65% al Port de Tarragona

Entre gener i abril es van carregar 107.000 animals amb destinació al Marroc, Jordània o l'Aràbia Saudita

Un ramat de xais embarcant en un dels vaixells exportadors. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Tarragona és un dels dos ports de l'Estat autoritzats pel Ministeri d'Agricultura per a la càrrega de bestiar viu.

El Port de Tarragona continua millorant la xifra d’exportacions de bestiar viu i les dades mostren que entre gener i abril d’enguany es van moure un total de 107.000 animals (13.000 caps de bestiar boví i 94.000 ovins) en direcció a mercats com Jordània, l'Aràbia Saudita i el Marroc. Això suposa un increment del 65% en relació al mateix període de l’any passat.

Les exportacions de bestiar des del port de Tarragona tenen com a destinació principal l'Orient Mitjà, el Nord d'Àfrica i altres ports de la conca mediterrània. Enguany, països com Jordània amb 57.000 caps de bestiar exportats, l'Aràbia Saudita amb més de 21.000 i Líbia amb 16.000 han fet créixer aquest tràfic durant els primers mesos de l'any fins a assolir la xifra de 94.000 caps de bestiar oví. A més, s'han mogut 13.147 caps de bestiar boví cap a altres destinacions.

L'any passat es van moure 242.000 unitats de bestiar viu al port de Tarragona, una xifra que va suposar un augment de gairebé el 7% respecte el 2018. Per destinacions, l'any passat les més importants van ser el Líban, Líbia i Algèria. La institució confia que enguany se superin els resultats del darrer exercici en aquest tipus de tràfic.

Notícies relacionades