Els treballadors de Bic Graphic s'oposen a l'ERTO

La direcció havia proposat una reducció de la jornada laboral del 70% fins al 31 de desembre d'enguany

Protesta contra l'ERO del 2017 a la fàbrica de Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El delegat sindicat d'UGT, Manel Molina, afegeix a més que s'han donat incidents i infeccions dins la fàbrica, evidenciant que no es guardaven suficients mesures de protecció

Els treballadors de l'empresa Bic Graphic a Tarragona estan en contra de l'ERTO proposat per la direcció. Consideren "desmesurada" la intenció de reduir la jornada laboral en un 70%, el màxim que permet la llei, fins al 31 de desembre del 2020. L'expedient temporal de regulació d'ocupació es va posar sobre la taula el 23 d'abril i aquest dimecres és l'últim dia del període de consultes, amb voluntat d'aplicar-lo a partir de l'11 de maig, segons informen des del comitè -format per 9 representants d'UGT i 4 de CCOO. El comitè lamenta que les mesures només responguin a raons empresarials i no es tinguin en compte els "sacrificis" que ha fet la plantilla per garantir la viabilitat de l'empresa -congelació salarial des del 2012 i diversos ERO.

"És lamentable com la nova direcció de l'empresa és tan insensible davant d'aquesta situació, anteposant els interessos empresarials sobre els personals de la plantilla", s'exposa en un comunicat emès pel comitè aquest dimecres.

El comitè considera que, tenint en compte els "sacrificis" fets quan ha estat necessari, ara la companyia hauria de respondre igual i actuar amb la mateixa "responsabilitat" que en el seu moment va demanar als treballadors.

"És decepcionant que aquesta gran multinacional sempre hagi proclamat valors com l'ètica i la responsabilitat, i ara deixi la plantilla sense cap tipus de mesura d'acompanyament", etziba Rebeca Morillo, portaveu del comitè.

El delegat sindicat d'UGT, Manel Molina, afegeix a més que s'han donat incidents i infeccions dins la fàbrica, evidenciant que no es guardaven suficients mesures de protecció. "Ara la seguretat dels treballadors és primordial", conclou.

Notícies relacionades