La DO Terra Alta demana als ajuntaments de la comarca que impedeixin la proliferació de centrals eòliques

Pretén protegir el medi ambient d'una indústria que produeix a la zona el 25% de tota l'energia d'aquesta mena a tota Catalunya

Una imatge d'un parc eòlic. FOTO: ACN.
Redacció / Gandesa

També s'ha demanat a la Generalitat de Catalunya la revocació de les autoritzacions a les empreses promotores de projectes eòlics a la Terra Alta.

La Denominació d’Origen Terra Alta ha fet una crida “urgent” als ajuntaments de la comarca a aturar la proliferació dels parcs eòlics. Des de la DO s’insta al consistoris, a través d’un comunicat, a signar la “Moció en contra de la massificació eòlica a la Terra Alta i de derogació de la zona de desenvolupament prioritari (ZDP VII) Terra Alta”. Segons la DO Terra Alta, amb aquesta acció es vol demostrar que la massificació de parcs eòlics posa “en perill el model social i econòmic de la Terra Alta”.

També s’ha demanat a la Generalitat de Catalunya la revocació de les autoritzacions a les empreses promotores de projectes eòlics a la Terra Alta, així com la suspensió dels projectes en tramitació fins a l'aprovació de l'esmentat Pla Territorial Sectorial.

La DO assegura que durant l’estat d’alarma s'han presentat 5 nous projectes de centrals eòliques a la comarca que afecten els municipis de Batea, Gandesa, Corbera d'Ebre, Vilalba dels Arcs i La Fatarella, projectes que se sumen als dos presentats ja a principis de març al terme municipal de Pinell de Brai. En total, 66 nous aerogeneradors propiciats pel decret que va aprovar la Generalitat de Catalunya (Decret llei 16/2019, del 26 de novembre).


 


 

Notícies relacionades