Beach Trotters dissenya una màquina per desinfectar les platges de Covid-19 amb ozó

L’empresa de Torredembarra innova amb la neteja-platges ‘Dromedar’ a partir de la seva experiència en el treball a les platges durant divuit anys

El Dromedar, en acció. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Torredembarra

La neteja-platges Dromedar és la darrera creació de l'empresa de Torredembarra Beach Trotters, referència mundial en el tractament i equipament de platges, amb l'objectiu de ser garantia i seguretat perquè les aquests espais tan concorreguts a l'estiu estiguin lliures de virus. Es tracta d'utilitzar l'ozó com a desinfectant i aplicar-lo en el procés habitual que es realitza durant el garbellat i la neteja de les platges.

L'ozó es coneix perfectament com l'alternativa, mediambientalment innòcua, per a realitzar processos de desinfecció de superfícies i locals amb alt potencial d'estar infectats per virus tipus COVID-19 (Coronavirus), bacteris o fongs. A més de la seva innocuïtat l'ozó no genera residus allí on s'utilitza. Aquests dos avantatges el fan enormement interessant per a ser utilitzat a les platges, sempre que pugui combinar-se amb l'acció de les màquines garbelladores tradicionals de neteja de platges. S'ha demostrat, en múltiples proves realitzades en diferents tipus de platges amb sorra, tant fina com gruixuda, que l'única manera natural d'eliminar els virus, bacteris i fongs que es troben a les platges, és mitjançant el sistema de garbellat.

Aquest mètode de garbellat suposa l'aixecar la sorra i passar-la per un sistema de sedàs. Això es pot fer de manera manual o mitjançant màquines adequades. Fer-ho de manera manual és un treball complicat i lent. Per contra, si s'utilitzen màquines especialment creades per a garbellar la sorra, aquest treball de netejar les platges i eliminar virus, bacteris i fongs és ràpid, còmode i efectiu de dur-ho a terme.

El director de Beach Trotters, Serafí Mercadé, explica que, des de la creació de l'empresa, la innovació ha estat un de les seus valors principals i davant de la crisi sanitària de la Covid-19 van decidir crear una solució per desinfectar les platges de coronavirus: "Hem treballat amb l'empresa lleidatana especialitzada amb maquinària agrícola que ens fabrica les nostres màquines per netejar platges i amb especialistes en els tractaments amb ozó a l'agricultura ecològica, una tècnica que s'ha estès molt els darrers anys."

El sistema per desinfectar les platges amb ozó

El mètode d'aplicació de l'ozó és senzill i pràctic de dur a terme. L'acció correcta a les platges consisteix a abocar l'ozó barrejat en aigua. Això permet aplicar l'ozó en el moment just de garbellar la sorra. Amb això s'aconsegueix que la sorra esmicolada i esponjosa, per l'acció del garbellat de la mateixa realitzat amb les màquines neteja-platges del tipus garbelladores; sigui mullada amb l'aigua ozonitzada immediatament i de manera homogènia.

"Aquest mètode és molt fàcil d'aplicar. A una màquina garbelladora clàssica se li acobla en el seu interior un equip de desinfecció format pel generador d'ozó , el dipòsit per a l'aigua i el conjunt d'aspersors que permeten abocar la fina capa d'aigua ozonitzada just damunt de la sorra garbellada i d'aquesta forma es garanteix una molt bona desinfecció de la platja", explica Mercadé, que afegeix:"L'avantatge pràctic d'aquest mètode és que actua sobre la sorra, garbellada per la màquina, que en aquest moment està molt suau i esponjosa, la qual cosa permet que l'aigua ozonitzada penetri perfectament en la superfície de la platja."

L'avantatge fonamental de l'aplicació d'ozó en el procés de desinfectar la platja és que no hi ha temps morts, és a dir que després de realitzar l'ozonització de la platja, els usuaris poden entrar immediatament a ella sense haver d'esperar un temps de seguretat. D'altra banda la desinfecció de la platja amb ozó garanteix el seu total respecte al medi ambient i no deixa cap tipus de residu que pugui afectar la salut dels visitants.

S'aconsella que en totes les platges turístiques es procedeixi a netejar amb màquines de tipus garbelladores. Perquè aquestes aixequen, airegen i filtren la sorra per a permetre al fet que els raigs solars facin el seu treball. Així es garanteix que aquestes platges estaran sempre netes i sanes per a rebre als visitants i proporcionar-los una estada segura.

Notícies relacionades