Respostes tecnològiques a la Covid-19

El Clúster TIC Catalunya Sud desenvolupa una vintena d’eines i solucions per pal·liar la crisi sanitària i millorar l’escenari futur

el Clúster TIC Catalunya Sud. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El Clúster TIC Catalunya Sud, que uneix empreses tecnològiques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, ha presentat un recull de propostes dels seus associats per millorar les condicions actuals i futures d'empreses i institucions. El Clúster TIC va instar als seus socis que pensessin en eines i solucions per pal·liar l'actual crisi sanitària provocada pel COVID-19 i també que ajudessin a millorar l'escenari futur.

Aquest recull de d'accions i ofertes s'ha publicat en forma de llistat a la web del Clúster TIC Catalunya Sud (www.ticsud.cat). Les propostes són variades i abasten diversos sectors afectats per la crisi actual. En la iniciativa hi han participat 18 empreses del Clúster TIC Catalunya Sud, presentant accions i projectes ja realitzats en el marc de la crisi del COVID-19, així com propostes i ofertes pensades per millorar l'estat actual i futur d'empreses, institucions i població.

Sector mèdic

T-Systems ha desenvolupat l'aplicació mòbil de la Generalitat de Catalunya SARS-COV-2 per portar el seguiment dels símptomes del coronavirus des de casa; la plataforma WeDoctor generada per Izertis, que connecta metges i pacients de forma telemàtica, està oferint el servei de forma gratuïta a hospitals i centres mèdics durant la crisi sanitària; Intech3D amb les seves impressores 3D esta fabricant diàriament 120 protectors i elements respiradors que reparteix a hospitals i altres organismes.

Sector comercial

La digitalització del comerç és una de les grans contribucions del clúster. Studiogenesis, Winbia, Movertis, Invelon, Macredi, Grupo Castilla, ViewNext, TicNova, Technodac, BeMarketing, Avellana Digital i Citra han desenvolupat plans d'acció en aquesta línia, per ajudar a les empreses a ampliar i millorar les seves estratègies corporatives.

Sector cultural

Merops 360º, una empresa especialitzada en experiències immersives, aposta per la fotografia 360º per digitalitzar museus i altres espais culturals que els permeti obrir al públic a distància. En aquest sentit, l'empresa reusenca ofereix consultories gratuïtes a museus, cases històriques i altres equipaments culturals.

Accions per la ciutadania

L'empresa ViewNext ha estat l'encarregada de generar el Certificat autoresponsable de desplaçament que ha publicat la Generalitat de Catalunya, i que en un sol dia va rebre més de 200.000 visites.

Formació

També hi ha espai entre les propostes del Clúster TIC Catalunya Sud per l'aprenentatge, i és que l'empresa Kiwop ofereix un seminari digital gratuït (webinar) per instar les empreses a gener un pla de màrqueting digital efectiu durant i després de la crisi sanitària.

Notícies relacionades