El Port busca noves rutes de transport per la farina de soja

Les destinacions serien les que necessiten molt pinso animal i es faria servir el ferrocarril

Pinso en una de les naus del Port. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Saragossa, Osca, Lleida i Vic serien algunes de les ciutats sondejades per ampliar mercat.

El Port de Tarragona està mirant d’obrir noves rutes per ferrocarril per donar sortida a la farina de soja que arriba a les seves instal·lacions. Així, Saragossa, Osca, Lleida i Vic són les ciutats contemplades inicialment perquè formen part de zones on es necessita molt pinso animal. De fet, el Moll de Castella va ser dimecres l'escenari de la càrrega de 250 tones de farina de soja en ferrocarril, mitjançant quatre vagons de 66 tones. Aquesta nova operativa, que resulta més eficient, suposa "un pas endavant en la millora de posicionament del port en el moviment de productes agroalimentaris, tant a l'Estat com a la Mediterrània", segons el Port, que està impulsant aquesta iniciativa juntament amb l’empresa Ership.

El port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units. La distribució d'aquests productes abasta un 'hinterland' molt important, que inclou tot Catalunya, l'Aragó i gran part de Navarra, i de l'est de Castella. Un àmbit que aplega el 40% de la producció de pinsos d'Espanya.

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al port de Tarragona, tant pel seu volum -uns 5 milions de tones anuals, de mitjana- com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica en el 'hinterland'.

Notícies relacionades