El CAT renova la seva flota de vehicles amb cotxes elèctrics

De moment té 11 unitats amb aquesta mena de propulsió i s'espera que l'any vinent n'arribin a ser 36, la totalitat del parc mòbil

Un vehicle del CAT carregant-se. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Amposta

El CAT també ha instal·lat 36 carregadors elèctrics a la demarcació fins ara i té previst instal·lar-ne 6 més enguany.

El Consorci d'Aigües de Tarragona està renovant la seva flota de vehicles, substituïnt els de propulsió mitjançant combustibles fòssils per cotxes elèctrics. Així, el CAT, tot coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient (demà 5 de juny), s’implica en la sostenibilitat del planeta.

Actualment, el CAT disposa d’11 vehicles elèctrics i té previst renovar tota la flota l’any vinent, arribant als 36 cotxes de l’entitat. Perquè els vehicles elèctrics funcionin es necessita un carregador elèctric. Així, el CAT ha instal·lat 36 d’aquests aparells a la demarcació i es preveu que enguany n’instal·li sis més.

D'altra banda, el CAT i dins del seu Pla Estratègic 2018-2021, té previst construir tres dipòsits de regulació ubicats al Vendrell, Cunit i Vila-seca per tenir major autonomia i capacitat d'abastament als consorciats. Aquests dipòsits de grans dimensions tindran instal·lats a les seves cobertes plantes fotovoltaiques. El dipòsit del Vendrell està actualment en procés de licitació de l'obra. Els altres dos es troben en fase de redacció de projecte. Actualment el Consorci disposa de tres plantes fotovoltaiques en règim de cessió d'ús de superfície als dipòsits de les instal·lacions de Constantí, Perafort i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. La producció d'energia en aquestes instal·lacions des de l'any 2013, quan van entrar en funcionament, fins a finals d'abril de 2020, és de 8.626.442 kWh amb un estalvi d'emissions de CO2 de 2.682 tones.

Per últim, en el marc d'accions de millora de la sostenibilitat, el CAT està elaborant un plec de licitació de subminsitrament d'energia verda pel període 2022-2026 mitjançant la fórmula de PPA (Purchase Price Agreement), on encara es potenciarà més la compra d'energia verda amb la voluntat d'arribar al 100%.

Notícies relacionades