SECOT celebra els deus anys al territori com a referent en el desenvolupament econòmic local

En l'acte de cloenda del 10è aniversari han premiat emprenedors del Camp de Tarragona que han convertit les seves idees en negocis sòlids

Els guardonats amb els representants de les entitats i els presidents de SECOT. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Delegació de SECOT a Tarragona ha celebrat enguany el seu desè aniversari i ahir va fer l’acte de cloenda on ha volgut posar de manifest la labor dels seus associats a Tarragona i agrair la tasca dels voluntaris sènior i emprenedors que en formen part. El president de l'organització SECOT en l'àmbit estatal, Rafael Puyol Antolín, ha pronunciat la conferència de la jornada acompanyat d’autoritats del territori.

SECOT és una associació sense ànim de lucre formada per voluntaris de l’àmbit empresarial que ofereixen la seva experiència i coneixement en la gestió empresarial. Ahir van celebrar els deus anys de presència a Tarragona presentant un llibre que recull la seva trajectòria i presenta les experiències dels voluntaris de l'entitat. Durant l’acte, també van lliurar-se els premis a aquells emprenedors que han aconseguit convertir les seves idees en negocis sòlids i pròspers al Camp de Tarragona, un total de quinze premis a negocis de tots els sectors, negocis que han tingut com a punt de partida l’associació SECOT i han aconseguit tirar endavant de forma eficient i exitosa durant els anys de crisi, contribuint al desenvolupament de l'economia local i a generar ocupació.

L'acte de clausura del 10è aniversari, celebrat al Tecnoparc de Redessa a Reus, ha comptat amb representants institucionals de Tarragona, Reus, Cambrils, Valls, a més de la Diputació de Tarragona i ens amb els quals SECOT col·labora des de 2007. El president de SECOT Tarragona, Joan Veciana, ha assegurat que "l'empenta dels voluntaris genera negoci i ocupació i per això mereixen un reconeixement públic. La seva tasca és important per a l'economia local, ja que ajudant als joves i als nous projectes es contribueix al creixement dels pobles i al desenvolupament local".

Des de l’URV es reconeix la tasca de SECOT en la transferència de coneixements i suport a les empreses

Per la seva banda Xavier Farriol, Vicerector d'Organització i Recursos de la URV, ha confirmat aquesta labor de SECOT i ha descrit aquests 10 anys com un "trajecte d'èxit i servei social". Ha ressaltat com a objectiu comú la transferència de coneixements i suport eficient a les petites i mitjanes empreses. A més a més, molts dels voluntaris sènior són titulats o docents a la Universitat Rovira i Virgili.

El president de SECOT a l'Estat, Rafael Puyol Antolín ha pronunciat la conferència "Cada vez más viejos pero cada vez más jóvenes", en què ha parlat de l'augment de l'esperança de vida i el canvi en les dinàmiques professionals tot remarcant la importància dels treballadors sènior en l'economia del país i la necessitat de potenciar els grups de treball intergeneracionals. Puyol ha reconegut que hi ha una certa discriminació per l'edat a escala professional, "hem de canviar la mentalitat dels ocupadors" ha assegurat.

La tasca de SECOT permet als treballadors sènior seguir ocupats com a voluntaris i els aporta molts beneficis en la salut física i mental

En aquest sentit, la tasca de SECOT permet als treballadors sènior seguir ocupats com a voluntaris, la qual cosa els aporta molts beneficis en salut física i mental. I no només per a ajudar i assessorar a emprenedors, des de SECOT s'ofereixen programes per ajudar als sènior a adaptarse en l'actualitat. Com el programa per a convertir-se en usuaris de la tecnologia i internet, en què s'ensenya a utilitzar smartphones o tauletes, i que compta amb gairebé 1500 estudiants anuals.

El regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha tancat l'acte donant un reconeixement als fundadors i president i ha remarcat la importància que ha tingut SECOT en les empreses durant aquests 10 anys en el seu creixement per tot el Camp de Tarragona, i l'impacte de centenars de milers d'euros que ha suposat a l'economia local.

Notícies relacionades