L’Oficina Tècnica Empresarial de Reus centralitza els tràmits relacionats amb Activitats i incorpora la cita prèvia

L'objectiu és millorar l'atenció ciutadana, agilitar el procediment i poder absorvir més peticions d'activitats

El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Els tràmits municipals relacionats amb Activitats i Medi Ambient es gestionen a partir d'aquest mes de novembre des de l'Oficina Tècnica Empresarial, l'oficina d'atenció al públic ubicada a l'equipament municipal del Mercat Central. A més, tots aquests tràmits que es fan des de l'Oficina Tècnica Empresarial s'agilitaran amb la implantació del servei de cita prèvia per millorar l'atenció ciutadana.

Amb la centralització de tots els tràmits relacionats amb les llicències d'Activitats i Medi Ambient a l'edifici del Mercat, també es busca descongestionar l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) ubicada al Palau Municipal. Els usuaris podran adreçar-se també a l'OAC per atesos, tot i que el consistori recomana l'ús del servei de cita prèvia per a totes els tràmits relacionats amb Activitats. Així, per realitzar qualsevol dels tràmits es podrà sol·licitar el servei de cita prèvia a la seu electrònica del portal web municipal www.reus.cat o bé a través dels telèfons 010 i 977 010 010.

Segons el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, “la incorporació del servei de cita prèvia és un salt qualitatiu en l'atenció ciutadana. L'objectiu que ens hem marcat passa per arribar a les 50 cites prèvies cada setmana, això es tradueix en una capacitat anual de 2.600 entrades a l'any, una xifra que ha de poder absorbir la demanda actual: aquest 2017, només fins al mes de setembre, el servei d'activitats ha iniciat més de 1.400 actuacions administratives”.

L'objectiu de l’Oficina Tècnica Empresarial és arribar a les 50 cites prèvies cada setmana, el que es tradueix en una capacitat anual de 2.600 entrades a l'any

Amb aquest pas, la llista de tràmits municipals que es poden sol·licitar a través del servei de cita prèvia s'amplia amb prop d'una vintena més, tots de l'àmbit d'Activitats. La baixa i la classificació d'activitat, la comunicació prèvia de les activitats amb incidència, la comunicació prèvia per a activitats econòmiques de baix risc, la declaració responsable de les activitats sense incidència, la declaració responsable per a activitats econòmiques innòcues, l’informe de prevenció d'incendis per a activitats en règim de comunicació prèvia, l’informe urbanístic o la petició de llicència ambiental, són alguns dels tràmits pels que cal demanar cita prèvia.

El servei d'activitats ha iniciat més de 1.400 actuacions administratives durant aquest 2017

L'Ajuntament de Reus va habilitar el servei de cita prèvia a la seu electrònica del portal web municipal l'any 2015. Amb la cita prèvia la ciutadania demana ser atesa a les oficines d'atenció per realitzat els tràmits que necessita sense esperes i amb la certesa que a l'hora comunicada el personal municipal l'atendrà. Amb aquest nou paquet, cada cop són més els tràmits municipals que requereixen petició de cita prèvia.

Notícies relacionades