Projectes innovadors de la demarcació es citaran el proper 23 de novembre al 2n Fòrum d’Inversió CAT SUD

La Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i ACCIÓ impulsen de manera conjunta aquesta iniciativa

Una imatge de la 1a edició del Fòrum d'Inversió CAT SUD. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El proper dijous 23 de novembre l'Edifici Tecnoparc-firaReus acollirà la presentació pública de cinc projectes emprenedors que cerquen finançament. Es tracta del 2n Fòrum d'Inversió CAT SUD, que convoquen per segon any consecutiu de manera conjunta la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i ACCIO-l'Agència per a la competitivitat a l'empresa de la Generalitat de Catalunya. L'any passat aquesta iniciativa ja es va celebrar a l'Auditori de la Diputació a Tarragona amb gran èxit de participació.

Aquesta plataforma posarà en contacte potencials inversors amb emprenedors del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, i crearan un espai d'oportunitats que té com a objectiu potenciar l'emprenedoria al territori. Les 5 idees de negoci que es presentaran han estat seleccionades per tractar-se de les més innovadores i amb millor viabilitat econòmica i potencial de creixement.

Podien optar a la convocatòria del Fòrum projectes constituïts com a start-up en els darrers cinc anys i amb seu social a Catalunya. Amb la presentació dels projectes davant dels potencials inversors culminarà un procés que, a banda de la selecció, ha inclòs una sessió formativa gratuïta per perfeccionar les habilitats a l'hora de presentar els projectes davant un futur inversor.

Els participants a aquesta segona edició del Fòrum d'Inversió podran conèixer el cas d'èxit de CAPTIO, una start-up de Tortosa que ha desenvolupat un software de gestió de despeses empresarials al núvol i que recentment ha tancat una ronda de finançament per expandir-se internacionalment.

Les 5 idees de negoci que es presentaran al Fòrum han estat seleccionades per tractar-se de les més innovadores i amb millor viabilitat econòmica

L'acte es complementarà amb una xerrada a càrrec d'experts d'ESADE, que explicaran els riscos i patrons poc visibles que s'han de conèixer i preveure en relació a la funció dels anomenats business angels. Es parlarà també de com distingir entre projectes viables per a la inversió, com negociar amb emprenedors i altres inversors, i com ser un bon conseller en una start-up, entre d'altres. La xerrada està dirigida a inversors privats, directius, empresaris, family offices i emprenedors. En acabar, hi haurà un cafè networking que permetrà generar sinergies entre tots els participants. Les persones interessades en assistir a la presentació dels projectes el proper 23 de novembre poden formalitzar la inscripció al web d'ACCIÓ en aquest l'enllaç.

És el segon any que la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus i ACCIÓ -l'Agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya- convoquen de manera conjunta aquest esdeveniment, que té el seu origen en dues iniciatives anteriors destinades a posar en contacte fons de finançament i projectes emprenedors: el Fòrum d'Inversió dipta.cat impulsat per la Diputació de Tarragona i el Fòrum d'Inversió Tarragona Reus promogut pels ajuntaments d'aquestes dues ciutats. La suma d'esforços i la confluència en un únic esdeveniment permet oferir ara un punt de trobada més potent entre noves oportunitats de negoci i potencials inversors.

Notícies relacionades