Sahicasa es reenfoca als serveis vinculats a la Covid-19

La històrica empresa de control de plagues i desinfecció s’ha adaptat tècnicament per fer front a la nova demanda de serveis provocada per la pandèmia

Un empleat de Sahicasa desinfectant un establiment. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Encara que pugui semblar extrany, no tot són males notícies, a nivell empresarial, arran de la pandèmia del Coronavirus provocada pel Covid-19. Aquests últims mesos tenim un cas d'adaptació empresarial al nou entorn que destaca. L'empresa tarragonina Sahicasa, com moltes del sector de serveis antiplagues, d'higiene i control ambiental, han adaptat totalment el seu portfoli de serveis per fer front a l'increment de demanada en serveis per a la desinfecció i qualitat de l'aire interior.

Les empreses d'aquest sector més sòlides, ben preparades, amb llarga exeperiència i un equip tècnic especialitzat, presentaven una estructura i organització empresarial prou equilibrada als diferents tipus de solucions tècniques que oferien: serveis de control, gestió i prevenció de plagues, serveis de control d'aigües (qualitat de l'aigua, prevenció de legionel·la, manteniment piscines, desinfecciño i neteja d'aigües...) i serveis d'higienització i solucions ambientals (control de contaminació de l'aire, qualitat de l'aire condicionat, desinfecció i neteja de l'aire, eliminació de mals olors...). Tot i que alguns d'aquests serveis patien de certa estacionalitat, en general la distribució i pes al llarg de l'any de le diferents solucions que s'oferien -en aquest cas bàsicament a empreses (B2B)- era prou regular. Amb la irrupció de la Covid-19 això ha donat un gir de 180º i, a més, l'ha donat molt ràpidament.

En paraules de Joaquim Sendra, Director General de Sahicasa, una de les empreses referents del sctor al territori, "del total de la demanda de serveis que hem tingut aquests últims 4 mesos, més del 80% correspon a serveis tècnics de desinfecció integral del SARs-CoV-2 (coronavirus), és a dir que tot l'equip bàicament ha hagut d'estar dedicant tota la seva jornada laboral -ordinària i extarordinària- a feines relacionades amb la Covid-19". La reconversió tècnica que s'ha hagut de fer per donar una resposta eficient a aquesta nova demanda, ha estat molt significativa i complexa per a les empreses especialitzades.

La desinfecció de locals i el control de la qualitat de l'aire interior, nou ninxol de mercat per a les empreses del sector

De fet, totes aquelles empreses que ja no oferien abans, des de fa anys, serveis professionals de desinfecció i qualitat de l'aire, ara no han pogut afrontar aquesta demanda específica de la Covid-19. Per resoldre aquest increment de demanda, Sendra ens explica que "a Sahicasa hem hagut d'invertir en nous equips, contractar a més professionals i fer molta formació tècnica per als nous operaris ja que la situació ens ha obligat a estar permanentment actualitzats en normativa i tecnologia que canviava cada dia, un esforç enorme". El resultat al sector en general ha estat exitós per a aquelles companyies, ja experimentades i professionals, que han sabut adaptar ràpidament l'estructura, el coneixement i les competències de l'empresa a les noves demandes del mercat sorgides d'aquesta "oportunitat".

Notícies relacionades