Els primers nou mesos de 2017 han estat els millors de la història del Port de Tarragona en el tràfic de cru de petroli

Les xifres d’importació d’aquest producte al Port superen la mitjana dels darrers cinc anys

El Port de Tarragona presenta xifres rècord en el tràfic de cru de petroli. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El de setembre d'enguany ha estat un dels millors mesos de tràfic de cru de petroli del Port de Tarragona, amb un total de 924 mil tones mogudes, el que suposa un creixement del 61,2% respecte el mateix període de l'any passat. Pel que fa a l'acumulat dels nous primers mesos, l'augment del tràfic d'aquest tipus de producte ha estat del 20,6%, amb un total de 7,29 milions de tones.

Aquestes xifres signifiquen que els de 2017 han estat els millors primers nou mesos en aquest tipus de tràfic. Mai abans s'havia superat la xifra dels 7 milions de tones de gener a setembre. La xifra màxima amb anterioritat era de 6,97 milions de tones, corresponents als 3 primers trimestres de l'any 2007.

Pel que fa a la importació de cru, ha registrat un creixement important, segons les dades d'evolució de productes petrolífers. Les xifres de descàrrega d'aquest tipus de mercaderia es troben per damunt de la mitjana i, en els mesos de març, maig, juliol i setembre, les tones operades al Port estan per damunt de les xifres dels darrers cinc anys.

Si analitzem les darreres dades d'importació de cru de petroli a Espanya, podem observar que tot el 2017 les importacions també es troben per damunt de la mitjana dels darrers cinc anys i que s'han obtingut màxims per al mes de gener, abril, juliol i setembre.

L'origen del cru que arriba al Port de Tarragona és molt diferent del conjunt de les refineries espanyoles. El principal país d'origen per a Espanya és Nigèria, amb el 14,8%, mentre que per a Tarragona és Rússia, amb el 31,4%. La OPEP representa per a Espanya el 53% del tràfic, a Tarragona (marcs en blau fosc) sobre el 15%.

Evolució de tràfic mensual de cru de petroli a Tarragona

Notícies relacionades