La meitat de la població de la Ribera d'Ebre i el Priorat tindrà accés a la fibra òptica

Serà el resultat d'una intervenció de la Generalitat que permetrà connectar les dues comarques amb aquesta tecnologia gràcies a una inversió d'un milió d'euros

Puigneró visitant les obres de desplegament de fibra òptica. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Falset

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya.

Les comarques del Priorat i la Ribera d’Ebre estaran connectades mitjançant fibra òptica el pròxim mes de setembre. La Generalitat es troba desplegant 35 quilòmetres d’aquesta tecnologia que permetrà que el 46% de la població d’aquestes dues comarques tingui accés a la xarxa.

Aquestes comarques ja tenien estesa una xarxa de 21 quilòmetres i amb aquesta inversió actual, s’amplia el servei. A la Ribera d’Ebre, la comarca passa de tenir 8.713 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 1.639 nous habitants. D'aquesta manera, la comarca passa a tenir dos municipis connectats (Móra d'Ebre i Móra la Nova) a tenir-ne tres amb la incorporació de Tivissa. Amb aquest projecte també quedarà connectat un nou polígon de Móra la Nova.

Pel que fa al Priorat, el 44% dels habitants de la comarca disposaran aquest setembre de punt de connexió. La comarca fa un salt amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de 4.074 habitants dels municipis de Capçanes, Falset, Els Guiamets i Marçà.

"De la mateixa manera que vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital, perquè en el món digital és on hi ha les grans oportunitats laborals, i no les podem deixar escapar", diu Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l'accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d'oportunitats arreu del país, l'impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.

Notícies relacionades