L'Oficina Tècnica de l'Avellana, una eina per a promocionar el sector

Creada per la Generalitat, erà coordinada pel centre tecnològic Eurecat i durà endavant sis grans accions estratègiques per impulsar aquest conreu

L’Oficina Tècnica és l’organisme encarregat de gestionar el desenvolupament del Pla estratègic per a la valorització de l’avellana. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

El Pla tracta conjuntament la situació estructural del sector i les mesures que n'han de garantir el futur, i pretén incrementar la presència del producte en el territori de producció, millorar-ne el coneixement i consum, implantar nous canals de valorització i, en darrer terme, contribuir al manteniment del conreu, el paisatge i l'estructura social vinculada al sector.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en marxa aquest mes de juliol l'Oficina Tècnica de l'Avellana, que serà coordinada pel centre tecnològic Eurecat i durà endavant sis grans accions estratègiques que suposaran la creació d'un panell de tast, un pla d'acompanyament i millora empresarial, el foment de l'organització d'esdeveniments, el llançament de campanyes de foment del consum d'avellana, la promoció a les escoles i la millora de l'organització del sector.

L'Oficina està formada per un equip multidisciplinari que dirigeix el Departament d'Innovació Turística d'Eurecat amb la participació de la Unitat de Nutrició i Salut, des de les seus de Vila-seca i Reus del centre tecnològic al territori del Camp de Tarragona.

Una de les tasques de l'Oficina Tècnica de l'Avellana és oferir suport especialitzat a la innovació als petits productors i cooperatives per millorar-ne la competitivitat i proveir el mercat amb el millor producte amb una major eficàcia.

Una de les principals accions és coordinar l'edició 2020 de la festa Temps d'Avellana, que tindrà lloc el mes d'octubre vinent i combinarà components tècnics i lúdics. L'any 2018, es va fer la primera edició de la campanya Temps d'Avellana, impulsada per la Cambra de Comerç de Reus i amb el suport del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb un seguit d'actes acadèmics, lúdics i divulgatius on també es va incorporar l'Ajuntament de la Selva del Camp. L'any 2019, s'hi van incorporar activitats programades des de Brunyola a Girona. L'actual edició incrementarà la participació de nous municipis i entitats.

Notícies relacionades