La xarxa de networking BNI arriba a Tarragona

L’organització, fundada als EUA i present a 74 països, fomenta l’intercanvi de referències entre professionals i emprenedors per fer créixer els seus negocis

Els promotors del grup de BNI a Tarragona.
Redacció / Tarragona

Més d'una cinquantena d'empresaris de Tarragona, la majoria emprenedors, s'han integrat a la delegació local que Business Network International (BNI) acaba de constituir a Tarragona. Es tracta d'una organització professional de networking que busca referències qualificades per als seus membres. A tot el món, BNI compta amb 275.000 membres, repartits en més de 9.500 grups arreu dels 74 països on té presència.

Javier Guerrero, director executiu de BNI a Tarragona, assegura que l'objectiu és "canviar la forma de fer negocis, cooperant, construint relacions de confiança de llarga durada". Segons aquesta organització, "ara més que mai, és important per als emprenedors disposar d'una xarxa de recolzament que els permeti augmentar les seves xifres de negoci a través de l'intercanvi de referències". BNI Tarragona va mantenir les seves trobades durant el confinament, reunint-se on-line, creant xarxa i fent negoci.

De moment el grup està composat per 55 professionals de diferents activitats, que han compromès ja la seva participació i s'estan formant també grups de BNI a Reus i a Tortosa. BNI assegura que té com a objectiu "conformar una comunitat a la demarcació de Tarragona d'uns 500 membres".

Els membres de BNI actuen com un equip de màrqueting per als altres integrants del grup i s'intercanvien referències de negoci qualificades, moltes de les quals resulten en nous clients per a les empreses dels participants, amb el que augmenten els seus ingressos. La filosofia de BNI és "Givers Gain" (guanyar donant). Els empresaris no paguen comissions de cap mena ni a BNI ni als altres participants del grup per les seves referències, encara que si que abonen una quota anual a l'organització, que inclou totes les formacions i gaudir de la estructura i les activitats de BNI. Els grups de BNI només permeten l'entrada d'un professional especialista per cada activitat (per exemple, només un arquitecte, un assessor fiscal, o un fisioterapeuta).

BNI va ser fundada als Estats Units l'any 1985 per el Dr. Ivan Misner. L'any 2011 es va crear el primer grup a Espanya, i en la actualitat ja hi ha grups de BNI a totes les províncies Espanyoles Segons les dades de l'organització, en els últims dotze mesos els membres de BNI a Espanya han generat mes de 400 Milions d'euros de xifra de negoci tancat mitjançant l'intercanvi de referències.

Notícies relacionades