La collita d'avellana d'enguany serà un 50% inferior a la de l'any passat

Així ho preveu el sindicat Unió de Pagesos, que apunta a les fortes pluges del febrer i el març com les responsables de la davallada de la producció

Les jornades "Temps d'avellana" són una de les iniciatives per impulsar el consum d'aquest fruit sec. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

La diferència de preus en origen entre l'avellana produïda a Catalunya i la d'Itàlia i de Turquia, els principals productors mundials, encara és molt gran. A Turquia, el preu mitjà de compra de l'organisme oficial als productors és de 2,25 euros la lliura.

La collita d’avellanes d’aquesta temporada caurà un 50% en relació a una campanya normal (unes 10.000 tones). Així ho asssegura el sindicat Unió de Pagesos que preveu aquesta davallada en la producció per culpa de les fortes pluges dels mesos de febrer i març passats.

Els comerciants tenen la intenció d'obrir la primera sessió de la Llotja de Reus, al setembre, amb els mateixos preus amb els que la van tancar. En el cas de la negreta, a 1,95 euros la lliura.

Per al sindicat, la diferència de preus en origen entre l'avellana produïda a Catalunya i la d'Itàlia i de Turquia, els principals productors mundials, encara és molt gran. A Turquia, el preu mitjà de compra de l'organisme oficial als productors és de 2,25 euros la lliura.

Unió de Pagesos confia que la posada en marxa el juliol passat de l'Oficina Tècnica de l'Avellana, una eina per promocionar el sector impulsada per la Generalitat de Catalunya, serveixi perquè tant la DO Avellana de Reus com les cooperatives donin valor afegit a varietats com la negreta, com s'ha fet amb productes d'altres sectors. El sindicat té previst participar en una reunió amb els operadors del sector el 31 d'agost a la Cambra de Comerç de Reus per parlar dels mercats i dels preus.

Notícies relacionades