La Rambla Nova celebra la 19a Fira del Vi de la DO Tarragona amb 20.000 degustacions servides

De divendres a diumenge els visitants han pogut tastar més d’un centenar de vins de 23 cellers de la DO

La Rambla Nova, ben plena durant la fira DO Tarragona.
Redacció / Tarragona

Les degustacions gastronòmiques, els tallers, la música en directe i les presentacions dels cellers han completat l'oferta de l'esdeveniment, que creix en presència i ja té els ulls posats a la 20a edició que es celebrarà l'any vinent.

La 19a edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a la Rambla Nova, es va tancar diumenge al vespre amb la satisfacció dels objectius acomplerts i la presència de milers de persones que s'han passejat per aquesta important artèria de la ciutat triant entre els més de 120 vins, caves i vermuts de 23 cellers tarragonins. Finalment, durant els tres dies que ha durant la festa enològica, s'han servit més de 20.000 degustacions, una xifra celebrada per l'organització, que ha reconegut un petit descens respecte els dos darrers anys per l’onada de calor que ha fet durant tot el cap de setmana a Tarragona i que ha frenat la presència de visitants sobretot el migdia de dissabte i diumenge.

Els 23 cellers presents a la Rambla Nova han servit més de 20.000 degustacions als tarragonins i visitants que han passat per la fira des del divendres 16 de juny fins diumenge.

Durant els tres dies de fira els visitants han pogut tastar els vins de 23 cellers, una xifra rècord d’elaboradors participants, que han arribat des de les quatre comarques productores de la DO Tarragona: l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d'Ebre. Durant les tres jornades s'han succeït els tastos a la carpa de la fira; fins a set tastos dels cellers participants a càrrec de l'agrupació de Cellers Singulars de la DO Tarragona, Unió, Vives Ambròs, Adernats, Mas Vicens i Vins Padró. Al voltant de 150 persones han assistit a aquests tastos comentats que segons l’organització tindran continuïtat en les properes edicions.

Cellers petits i singulars, units

Com sempre els vins més buscats, tal i com reconeixen els cellers, han estat els vins premiats en el 19è concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, que es va celebrar uns dies abans de la Fira del Vi. Altres novetats d’aquesta edició ha estat l'estand conjunt al mig de la Rambla Nova del col·lectiu Cellers Singulars de la DO Tarragona, una agrupació dels cellers més petits de la DO que volen guanyar presència en el mercat i unir forces per a organitzar activitats conjuntes.

Els restauradors del territori també han tingut una forta presència a la fira, no només perquè s’hi han passejat atrets pels vins de la DO Tarragona, sinó per l'oferta gastronòmica que han preparat durant els tres dies, amb la presència de tres restaurants del territori: l'Esportell del Bou de Picamoixons, i el Llagut i el Còcvla de Tarragona. Dissabte al matí la degustació gastronòmica a càrrec de la DOP Siurana i a la tarda, en el moment de més afluència de visitants, l’actuació en directe de 'Tonetti i els farsants del suing' van completar la programació.

L'organització de la Fira del Vi de la DO Tarragona, el Consell Regulador de la DO Tarragona, començarà a treballar ben aviat en la propera edició, la vintena, per fer-la encara més gran i atraure tarragonins, visitants del territori i turistes com a bons ambaixadors de la DO Tarragona als seus països.

Notícies relacionades