Més de 200 persones participen en els cursos del sistema d'entregues de productes agroalimentaris (SEA) del Port

Aquest sistema facilita la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris

Moment de la descàrrega d'un producte agroalimentari. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El sistema permetrà agilitzar tot el procés de descàrrega de productes alimentaris, fent que l’operativa sigui més eficient.

Un parell de centenars de persones han participat en la formació del nou sistema d’entregues d’agroalimentaris (SEA) al Port de Tarragona. Aquesta formació s’ha adreçat als diferents perfils interessats en aquest innovador sistema, compradors, terminals, transportistes i conductors. També s'han aprofitat aquestes jornades de formació per transmetre comunicats, e-mails, díptics, presentacions sectorials o proves pilot per facilitar al màxim la posada en funcionament d'aquesta nova eina.

El SEA es caracteritza per ser un servei digital i gratuït que beneficia els diferents actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. En primera instància, per als compradors, que podran saber la disponibilitat de la mercaderia sol·licitada i, també, el dia i hora de recollida per part del transportista. Això implicarà directament una millora de la seva planificació de producció.

Amb el nou sistema la terminal que podrà saber la demanda d'un període de temps determinat i, per tant, disposar dels recursos necessaris per poder planificar els lliuraments.  Amb aquesta informació, es facilitarà la detecció d'incidències recurrents i es podran establir mecanismes per fer-hi front, a la vegada que es reduirà el nombre de visites a les oficines. El transportista, a més, reduirà el temps d’estada a les instal·lacions del Port perquè tindrà la mercaderia localitzada en tot moment.
 


 

Notícies relacionades