La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona qualifica el 2020 com "el pitjor any de la història del turisme a la demarcació”

L'entitat quantifica les pèrdues en 4.500 milions d'euros per culpa de la Covid-19

Roda de premsa de la FEHT on s'han presentat les xifres de la temporada actual. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

De gener a agost s'han registrat 4 milions de pernoctacions, les mateixes que es es van registrar només el mes d'agost del 2019.

Les males sensacions del sector turístic de la demarcació de Tarragona s’han confirmat amb unes xifres demolidores que converteixen el 2020, en paraules de la presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) “en el pitjor any de la història del turisme a la demarcació”. Així, segons la FEHT, el sector a les comarques tarragonines ha perdut 4.500 milions d’euros.

Les pernoctacions han caigut un 74% en comparació a l'any passat. De gener a agost s'han registrat 4 milions de pernoctacions, les mateixes que es es van registrar només el mes d'agost del 2019. Un 45% dels hotels de Salou, Cambrils i la Pineda, on hi ha el principal gruix de places hoteleres, no han arribat a obrir en tot l'any, és a dir, acumularan 18 mesos sense ingressos. La FEHT critica els ajuntaments per girar-s'hi d'esquena i reclama mesures urgents per a la supervivència del sector.

Notícies relacionades