Adéu la fàbrica de ciment de l'escullera del Port de Tarragona

La planta, construïda el 2008, mai va entrar en servei per la crisi de la construcció

El president del Port, Josep Maria Cruset, anuncia el desmantellament de la fàbrica. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El Port justifica el desmantellament seguint la seva línia de sostenibilitat (l’Autoritat Portuària indica que les emissions de CO2 serien de 7.300 tones anuals) tot i que la fàbrica no s’ha posat mai en funcionament.

La fàbrica de ciment que es troba al Port de Tarragona ja és història. L’Autoritat Portuària ha decidit desmantellar aquesta instal·lació que es va construir l’any 2008 i que mai ha entrat en servei. L’espai de la cimentera l’ocuparà més emmagatzematge de cereals a granel.

La fàbrica construïda l'any 2008 va suposar en el seu dia una inversió privada de 10 milions d'euros i estava destinada a subministrar ciment al mercat espanyol i a diversos països de la Mediterrània, però fins ara no ha entrat mai en servei. L'empresa va haver d'anul·lar l'entrada en funcionament de la planta per la caiguda de consum a causa de la crisi econòmica i financera de l'any 2008 i, des de llavors, aquest equipament industrial ha quedat inoperatiu a l'espera de millors perspectives econòmiques, atès que la concessió no finalitzava fins a l'any 2028 amb possibilitats d'ampliació fins al 2040.

L'empresa terminalista que ha adquirit la concessió de 34.070 m2, Ership, farà una inversió de 2,45 milions d'euros. Dedicarà prop d'un milió a la millora de la nau existent d'11.567 m2 i, un milió i mig a la construcció d'una nova nau de 7.452 m2, per millorar la seva capacitat d'emmagatzematge de cereals a granel, contribuint d'aquesta manera a la millora de la competitivitat del Port de Tarragona en aquest segment de productes. Addicionalment aquesta concessió permetrà una major diversificació de productes dins dels categoritzats com a cereals.

Segons fonts del port, les obres implicaran que es pugui incrementar el tràfic de cereals en aproximadament 200.000 tones anuals, la qual cosa contribuirà a augmentar el tràfic de vaixells i de productes agroalimentaris en els propers anys. D'aquest volum de tràfic, se n'assolirà una part a curt termini mitjançant la remodelació de la nau ja existent, i una addicional amb la construcció de la nova.
 


 

Notícies relacionades