Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant registra una ocupació turística del 40% aquest estiu

Malgrat les dades, el consistori en fa una valoració favorable pel nombre de consultes als punts d'informació i l'accés a les xarxes socials del municipi

Una turista demana informació a l'oficina de Turisme del municipi. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El turista estatal ha representat el 80% del total (enfront del 61% de l'any passat), i d'aquest, la gran majoria, ha estat català, principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona.

L’ocupació dels establiments turístics de Vandellós i l’Hospitalent de l’Infant d’aquest estiu ha estat del 40%. Així, segons les dades de l’Ajuntament del municipi, els percentatges han estat per sota d'un 10% el mes de juny, gairebé d'un 50% el mes de juliol, per sobre del 65% el mes d'agost i d'un 32% el mes de setembre. Són els apartaments de lloguer turístic els que han assolit uns percentatges d'ocupació més elevats; i els càmpings i hotels els que han patit una reducció molt forta en la seva ocupació.

El turista estatal ha representat el 80% del total (enfront del 61% de l'any passat), i d'aquest, la gran majoria, ha estat català, principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els turistes procedents de l'eix de l'Ebre, principalment aragonesos, han completat el gruix de visitants estatals. La presència de turistes provinents de la resta de l'Estat espanyol ha estat anecdòtica.

Dels visitants estrangers, el gran gruix, pròxim al 85%, ha estat francès, seguit del turista alemany, belga i holandès, en menor mesura. Pel que fa al nombre de consultes ateses als diferents punts d'informació turística del municipi, hi va haver més de 5.500, una xifra que representa una disminució del 67% respecte l'any 2019.

"És cert que al municipi, com a tot arreu, hem rebut menys turistes i visitants que els anys anteriors, però gràcies, sobretot, a la quantitat de persones que tenen segones residències al municipi i que s'han mantingut fidels a la destinació i fins i tot han allargat el seu període d'estada hem pogut salvar la temporada i podem fer-ne un balanç positiu, en la mesura del possible", ha afirmat la regidora de Turisme, María José Gómez.

Amb el global de les accions vehiculades a través d'internet (Facebook, Instagram, YouTube i el cercador Google), més de 500.000 persones han vist, com a mínim una vegada, els continguts relacionats amb l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors.

Notícies relacionades