L'Ajuntament signa un protocol amb Shopping Salou per a reactivar l'economia

L'acord entre les dues parts també inclou l'impuls del turisme i d'afrontar l'emergència social

Foto dels membres del consistori i de l'associació Shopping Salou. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

El protocol detalla tota una sèrie de mesures destinades a impulsar el teixit econòmic del municipi, molt afectat per la baixa afluència de turistes aquest estiu.

Prioritzar inversions de manteniment de la ciutat i d’execució d’inversions previstes en el pla municipal, la implementació del programa REPTTES i el desenvolupament del pla estratègic del turisme. Aquests són alguns dels punts del protocol signat per l’Ajuntament de Salou i l’associació Shopping Salou per tal de reactivar l’economia, el turisme i mitigar l’emergència social.

“El protocol mostra la feina feta pel govern municipal i per part dels comerciants de la nostra localitat, a més de la capacitat que tenim de treballar i col·laborar conjuntament", ha dit l’alcalde Pere Granados, que ha destacat "el compromís de col·laboració dels comerciants” amb el govern municipal.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Comerciants Shopping Salou, Juli Vilaplana, es mostra satisfet perquè "l'Ajuntament dona resposta a les nostres demandes i incentiva el comerç local, ajudant el consumidor final". Així mateix, Vilaplana valora positivament "el compromís d'acceptar l'estudi econòmic per rebaixar el cànon anual del Mercat Municipal, com a mesura d'exemple per a la conciliació entre propietaris de locals i llogaters".

Els punts de la reactivació econòmica se centren en:

- Ajust del pressupost municipal, amb la dotació d'un fons de 150.000 € destinat a la reactivació econòmica.

- Compromís de seguir desenvolupant el Pla Estratègic de l'Activitat Comercial al municipi de Salou.

- Canalització de la informació i consultes sobre els ajuts i mesures impulsades per les diferents administracions, a través de l'Oficina de suport a l'empresa i els professionals autònoms.

- Creació de la plataforma comprasalou.com (https://comprasalou.com/) amb l'objectiu de convertir-la en un marketplace i en espai de visibilitat i difusió del sector empresarial de Salou.

- Posada en marxa de "Salou, a prop teu", un servei de transport a domicili amb la col·laboració de l'empresa local Mailboxes. Els primers 1.000 enviaments són a càrrec de l'Ajuntament.

- Desenvolupament dels APEUS, per gestionar i potenciar la promoció, modernització i millora dels tres eixos comercials de Salou: Mestral, Centre i Llevant.

- Senyalització de zones comercials.

- Modernització de l'enllumenat del Passeig Jaume I, inclòs en el programa REDES.

- Creació de la Comissió de Dinamització Econòmica, per treballar amb el sector privat i reactivar l'economia.

- Crear sinergies entre els sectors econòmics, socials i culturals, per crear una xarxa col·laborativa per estimular l'economia.

- Programa d'ajut a la transformació digital i tecnològica, basat en dues línies d'acció: formació on-line dirigida al teixit empresarial; i ajuts per a la renovació i modernització de l'establiment en l'àmbit tecnològic.

- Disseny d'un programa formatiu trimestral per capacitar el sector davant dels reptes actuals i promoció d'un segell de qualitat.

- Pel que fa a la prevenció i a la seguretat davant la COVID-19, hi ha dissenyat un programa per a la promoció d'establiments segurs, amb formació on-line sobre mesures de prevenció i seguretat, amb webinars dirigides a la restauració, al comerç, en general, i al sector de la moda. Repartiment de mascaretes entre els establiments; ajuts per a la implantació d'elements i mesures que garanteixin la prevenció i seguretat davant del coronavirus; i un segell de comerç de confiança, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Tarragona.

- Mesures d'ajut econòmic directes al teixit empresarial, amb una línia per a noves empreses; una altra per a la renovació i modernització de l'establiment en l'àmbit tecnològic; i una tercera per als elements i mesures que garanteixen la prevenció i seguretat davant el coronavirus.

- Campanya Bons Salou (llançament a l'octubre de 2020): Amb l'objectiu d'incentivar el consum local i donar una empenta als petits establiments, a través de mecanismes que generin certa liquiditat, es proposa un sistema de descomptes pels clients que comprin en els establiments adherits a la campanya, uns descomptes que l'Ajuntament reemborsarà a l'establiment participant.

- Realització de dos vídeos promocionals, un per al sector comercial i l'altre per a la restauració.

- Creació del canal de comunicació a nivell de xarxes socials de les iniciatives @comprasalou i @pessiguemsalou, per crear comunitat.

- Campanya Compra Salou i Pessiguem Salou (des de l'agost i fins al desembre de 2020), en dues fases: la primera per aconseguir posicionament; i la segona per promoure accions directes.

- Salou Shopping Experience (llançament al novembre de 2020), amb la combinació d'experiències on i off line.

- Campanya de Nadal: Enllumenat i decoració nadalenca, i mercat de nadal.

- Col·laboració amb campanyes de sensibilització: Comerç Amic de la Gent Gran; Dia internacional del Medi Ambient; Dia internacional de la Dona; i campanyes contra la violència masclista, entre altres.

Mercats i fires

- Compromís d'acceptar l'estudi econòmic per rebaixar el cànon anual del Mercat Municipal.

- Mercat no sedentari: possibilitat de demanar suspensió temporal de la llicència per a aquest 2020.

- Trasllat del Mercat de Nit "Masia Catalana" a l'Espigó del Moll.

- Col·laboració amb les 3 fires Fora Stock, organitzades per l'Associació Shopping Salou.

Notícies relacionades