Comencen les obres de la futura via verda entre Tortosa i Deltebre

El recorregut passarà per l'antic traçat del Carrilet entre aquests dos municipis i el primer tram, de 7 quilòmetres, suposarà una inversió de 427.000 euros

Un moment de l'inici de les obres. FOTO: ACN.
Redacció / Tortosa

L'obra compta amb una subvenció de 176.390 euros del fons Feder, una subvenció de 209.196 euros del departament d'Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme, i una aportació de 41.276 euros per part del Consell Comarcal.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha iniciat les obres per convertir un primer tram de 6,9 quilòmetres de l'antiga verda del Carrilet entre Tortosa i Deltebre en via verda. El projecte té un pressupost de 426.863 euros i l'executa l'empresa Tecnologia de Firmes, SA. En una primera fase, es netejarà i desbrossarà tot el tram, que transcorre paral·lel al camí de servei del canal de l'Esquerra, entre la bòbila d'Anguera, a Tortosa, i el pont de l'AP-7, al terme municipal de l'Aldea. La nova via verda, que serà camí natural i via cicloturística, tindrà una amplada de tres metres, la mateixa que la via verda de la Val de Zafán, més al nord i amb la qual enllaçarà. Les obres han de finalitzar el pròxim mes de novembre.

L'obra compta amb una subvenció de 176.390 euros del fons Feder; una subvenció de 209.196 euros del departament d'Empresa, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme; i una aportació de 41.276 euros per part del Consell Comarcal.

L'objectiu d'aquesta actuació és recuperar l'espai de l'antiga via de tren del Carrilet, una infraestructura històrica, per utilitzar-lo com a camí natural i via cicloturística, és a dir, fomentar el turisme a la comarca a través d'una activitat turística que és sostenible", ha manifestat el president del Consell del Baix Ebre, Xavier Faura. Segons ha destacat el vicepresident de l'ens, Jordi Jordan, "permetrà fer valdre el patrimoni cultural i rural del Baix Ebre, connectarem Tortosa amb els paisatges rurals i naturals que caracteritzen l'últim tram del riu Ebre".

El Consell Comarcal va signar el 2017 amb ADIF un contracte d'arrendament per vint anys dels terrenys de l'antic traçat del Carrilet de la Cava. Construïda a finals dels anys vint del segle passat i explotada per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA), fins que l'any 1964 se'n va fer càrrec FEVE, la línia es va clausurar el 1968.

Notícies relacionades