La nova tarifa de 5,5 € dels aparcaments municipals de Tarragona incrementa en un 15% la recaptació i augmenta la rotació de vehicles

L’empresa municipal renovarà la seva tecnologia per oferir nous serveis com el pagament a través del telèfon mòbil o informació en temps real de l’ocupació

La tarifa plana als aparcaments municipals té com a objectiu dinamitzar el sector comercial.
Redacció / Tarragona

El canvi de tarifes als aparcaments municipals de Tarragona, que permeten aparcar durant tot un dia per un preu màxim de 5,5 €, ha comportat un increment del 15% en la recaptació dels aparcaments i del número de vehicles en rotació. Així ho ha assegurat el president d'Aparcaments Municipals, Josep Acero, en la presentació del balanç del primer any de les noves tarifes.

L’1 de setembre de 2016 es va posar en marxa la nova tarifa que redueix de 12,60 € a 5,5 € el preu per aparcar tot el dia a qualsevol dels vuit aparcaments municipals gestionats per Aparcaments TGN. Des d’aquest dia i fins al 31 d'agost de 2017 s'han expedit 503.612 tiquets, un 15,61 % més que en el mateix període de l’any anterior (quan van expedir-se 435.629 tiquets de rotació), abans que entrés en vigor la nova promoció. Les dades suposen un increment de 67.983 tiquets gràcies a la reducció de tarifa.

Tots els aparcaments municipals han tingut un increment de vehicles de rotació de com a mínim el 4,6%. Els aparcaments de Saavedra i de Francesc Bastos, amb un increment del 33,1% i el 31%, respectivament, han estat els més utilitzats gràcies a la nova mesura.

L’increment de vehicles en rotació ha provocat un augment en la recaptació del 15,29%

L'increment de vehicles en rotació també ha anat acompanyat d'un significatiu increment de la recaptació. D'aquesta manera, per aquest capítol en el període 1/09/2015 - 31/08/2016 es van recaptar 1.335.848 €, mentre que en aquest últim any (1/09/2016 - 31/08/2017) s'han recaptat 1.540.157 €, xifra que suposa un increment del 15,29 %. Tots els aparcaments han contribuït a aquest bon balanç econòmic, en especial els aparcaments Tàrraco i Saavedra, que han tingut un increment de la recaptació del 33,1% i el 31,61%, respectivament.

El president d'Aparcaments Municipals de Tarragona, el conseller Josep Acero, assegura que les dades ratifiquen l'encert de la mesura: "Hem apostat clarament per una política de preus al costat de l'activitat econòmica i s'ha demostrat que anem pel bon camí. El preu de l'aparcament ja no és un impediment per fer les compres, gaudir de l'oferta lúdica i restauració o fer gestions a la ciutat".

Aparcaments Municipals de Tarragona gestiona vuit aparcaments al centre de la ciutat, que ofereixen un total de 2.558 places: Battestini, Tàrraco, Joan XXIII, avinguda Catalunya, Rambla President Lluís Companys, Saavedra, Bastos i Torroja.

Nova maquinària dels aparcaments municipals

El consell d'administració d'Aparcaments Municipals de Tarragona té previst licitar, per un import de 998.000 €, la renovació dels equips de control dels vuit aparcaments gestionats per l'empresa. Amb la compra d'aquesta nova maquinària pretenen unificar els equips tècnics dels 8 aparcaments, controlar de forma remota el funcionament de tots els aparcaments i desplegar noves funcionalitats (pagament a través del telèfon mòbil o donar informació en temps real de l'ocupació dels aparcaments).

Notícies relacionades