Reus posa en marxa un programa pilot d'autoconsum d'energia fotovoltaica

Es farà al barri Gaudí i l'electricitat es generarà en un poliesportiu i donarà subministrament als habitatges en un radi de 500 metres

Una imatge de plaques fotovoltaiques. FOTO: ACN.
Redacció / Reus

També s'han iniciat els treballs d'enginyeria per ampliar les instal·lacions fotovoltaiques a cinc escoles de la ciutat amb una potència de fins a 15 kW.

L'Ajuntament de Reus ha decidit redactar un projecte pilot per desenvolupar una comunitat energètica d'autoconsum d'energia fotovoltaica al voltant del Barri Gaudí. L'energia que es generi en un pavelló municipal es compartirà amb immobles privats de fins a 500 metres de radi al voltant d'aquesta instal·lació esportiva.

Segons el consistori reusenc, es tracta d'un projecte pioner perquè pretén desenvolupar una comunitat energètica en la qual participarien equipaments públics i privats, de manera què, a partir d'una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic municipal es comparteix l'energia generada amb immobles privats.

"En un context complicat com aquest creiem necessari mirar cap al futur i apostar per projectes cooperatius i per polítiques d'estímul per tal de reactivar l'economia, alhora que incentivem la producció i consum d'energia verda i mantenim el compromís de l'Ajuntament de Reus amb el medi ambient i els Objectius de Desenvolupament Sostenible", diu Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de Reus.

D'altra banda, s'han iniciat els treballs d'enginyeria per ampliar les instal·lacions fotovoltaiques a cinc escoles de la ciutat amb una potència de fins a 15 kW. En concret, la redacció dels projectes correspon a les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, Vitxeta, Rubió i Ors i Alberich i Casas. La inversió en aquests projectes és de 190.000 euros.

Notícies relacionades