L'AEHT assistirà a la concentració a la Plaça de Sant Jaume

L'acte ha estat convocat per la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) per a protestar contra el tancament de bars i restaurants

El president de l'AEHT Francesc Pintado. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona diu que el Govern no té capacitat econòmica per ajudar de veritat al sector: "Amb el que ens han ofert fins ara, no ens arriba ni per pagar un rebut de la llum”.

L'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) ha decidit formar part de la concentració que el sector de l’hosteleria farà a la plaça de Sant Jaume de Barcelona aquest divendres a les 12 del migdia. La convocatòria l’ha fet la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) contra la decisió del govern de tancar bars i restaurants per culpa de la Covid-19.

L’AEHT diu en un comunicat que  “creiem que les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya busquen acabar amb la socialització i criminalitzen a l'hostaleria, quan les dades ens diuen que només el 3,5% dels contagis es produeixen en els negocis del sector”. Així, l’associació tarragonina afirma que no posa en en qüestió les decisions dels científics i metges, i que “estem totalment d'acord que sense salut no hi ha economia”.

L’AEHT considera que el tancament dels negocis de la restauració provoca que la gent es reuneixi en domicilis particulars, un fet que pot augmentar els contagis, mentre que això no seria possible en la restauració, sector que, segons afirma, pot controlar millor les situacions de risc. L’associació reclama, però, més control per a la minoria d’establiments que no compleixen les mesures.

L'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona diu que el Govern no té capacitat econòmica per ajudar de veritat al sector: “Amb el que ens han ofert fins ara, no ens arriba ni per pagar un rebut de la llum. Per això creiem que és millor que els 40 milions d'euros promesos, s'utilitzin per a la compra de test ràpids, reforç de rastrejadors i atenció primària o per evitar la massificació dels mitjans de transport”.

Finalment, demana “uns polítics valents, amb capacitat d'escolta i que prenguin decisions de manera ràpida i no quan ja no hi hagi més remei”.

Notícies relacionades