El Port licita els moviments de terra per connectar Tarragona amb el futur "hub" de mercaderies de Guadalajara

El preu del contracte és de 4,7 milions d'euros i els treballs tindran una durada de set mesos

Una imatge de com serà la nova estació intermodal. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Puerta Centro – Ciudad del Transporte serà el principal port sec de la península, un autèntic hub del transport de mercaderies al centre de la península ibèrica.

Primer pas cap a la connexió del Port de Tarragona amb la principal central de distribució de mercaderies de tota la península ibèrica. El Port ha licitat els primers treballs de moviments de terres per fer realitat la connexió ferroviària entre Tarragona i la estació intermodal de Guadalajara, un espai de 2,2 milions de metres quadrats de plataforma logística que servirà al port tarragoní com a sortida cap a l’interior de la península.

Aquesta terminal intermodal formarà part del projecte Puerta Centro – Ciudad del Transporte, el principal port sec del centre de la península, que es convertirà en un autèntic hub del transport de mercaderies.

L’estació intermodal ha estat impulsada pel Port i en aquest primer moviment de terres s’invertirà 4.722.781 euros en uns treballs que duraran set mesos. El projecte técom a objectiu definir, regular, programar i valorar les obres necessàries per dotar Puerta Centro de la plataforma necessària, en termes de moviments de terra, per a futurs accessos i serveis ferroviaris.

L'execució del projecte de la nova terminal Intermodal de Guadalajara comptarà amb 178.000m2 i es realitzarà en dues fases. La primera fase correspon al moviment de terres per dotar a la Terminal Intermodal d'una plataforma per a futurs serveis d'accés i ferrocarril, aquesta primera fase té un termini estimat d'execució de set mesos. En la segona fase es realitzarà l'execució de vies, paviments, instal·lacions, carreteres, urbanització, en definitiva, la implantació de la nova terminal ferroviària que permetrà carregar i descarregar mercaderies intermodals, des d'un mode de transport a un altre, és a dir, des del mode ferroviari fins al mode més comú, el transport de camions o altres variants. Té un termini estimat d'execució de quinze mesos.

Segons el Port, projecte és un “vincle robust” de diferents cadenes logístiques entre el centre i el Corredor de Henares, els principals ports, connexions amb França, Marroc i Portugal i connexions amb altres grans empreses logístiques d'Espanya.
 

Notícies relacionades