L'Ajuntament de Reus posa en circulació 40.000 bons per a reactivar l'economia

Cada bo té un valor de 5 euros i els ciutadans se'n poden descarregar fins a quatre per a comprar en els establiments adherits a la campanya

Una imatge de la presentació de la segona fase de la campanya. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Es tracta de la segona fase d’una campanya que suposarà una inversió de 400.000 euros (200.000 en aquesta segona fase) per part del consistori per un impacte d’1,2 milions d’euros.

Segona fase de la campanya de bons impulsada per l’Ajuntament de Reus a través de l’Agència Reus Promoció. Es tracta d’una iniciativa que vol reactivar l’economia al municipi. Així, l’Ajuntament reusenc ha posat en circulació, en aquesta segona fase, 38.948 bons. Cada ciutadà reusenc es pot descarregar gratuïtament un màxim de 4 bons per valor de 5 euros cadascun. Amb aquests bons es pot anar a qualsevol dels establiments adherits a la campanya i utilitzar-los per a comprar.

Així, la inversió del consitori en aquests bons és de 194.740 euros (en total de la campanya de bons, 400.000 euros) i es calcula que l’impacte econòmic de la campanya és d’1,2 milions d’euros. Fins ara hi ha 364 establiments adherits.

Un cop finalitzada la primera fase de la campanya, amb el que ha estat la primera emissió de bons del total de bons descarregats, que han estat 62.992, se n'han utilitzat 41.046.

Cada bo ha generat una mitjana de 24,93 euros de compra i el total de compres efectuades amb aquests bons ascendeix a 1.023.326,64 euros. La regidora Montserrat Caelles ha explicat que " amb aquesta primera fase, s'ha aconseguit un impacte econòmic als establiments de la ciutat de més d'1 milió d'euros, una xifra que gairebé ha doblat la previsió inicial".

Notícies relacionades