L'Ajuntament de Salou reclama un finançament específic per als municipis turístics

Ho ha fet en el marc de l'Assemblea Anual de l'Aliança d'aquestes ciutats

Pere Granados durant la reunió telemàtica. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

En el Pla de Modernització i competitivitat per a la transformació del model turístic cap a la sostenibilitat que desenvolupa la Secretaria d'Estat de Turisme, es destinaran un total de 1.905 milions d'euros.

Salou, i la resta de municipis turístics d’arreu de l’estat volen un millor finançament. Així s’ha exposat en l'Assemblea Anual de l'Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT), de forma virtual. "L'objectiu és el de millorar la competitivitat i rendibilitat dels nostres sectors que viuen del turisme, de les destinacions turístiques, i de les empreses, majoritàriament pimes, que els conformen, en un moment en què necessiten de la màxima col·laboració i ajuda de les administracions", ha dit l’alcalde Pere Granados.

En el Pla de Modernització i competitivitat per a la transformació del model turístic cap a la sostenibilitat que desenvolupa la Secretaria d'Estat de Turisme, es destinaran un total de 1.905 milions d'euros, amb l'objectiu d'avançar cap a un model de creixement sostingut i sostenible que permeti a Espanya mantenir la seva posició de lideratge mundial; per això, des de l'AMT es valora aquest Pla com una gran oportunitat de reposicionament per a les destinacions pioneres.

Des de la seva creació, l'AMT (formada per Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos) reclama la necessitat d'un sistema específic de finançament que es plasmi en un major suport financer per part de l'Administració Pública, de cara a posar en marxa projectes orientats a millorar la competitivitat de les destinacions, i, per tant, els positius resultats econòmics que Espanya registra en els últims anys en matèria turística. I, amb més força en aquest any, que la pandèmia deixa una situació especialment dura en aquestes destinacions, i en concret, en el sector turístic.

Notícies relacionades