Tornen a licitar el projecte d'integració de l'antiga via entre l'Hospitalet i PortAventura

Adif ha modificat els plecs i el total del preu del contracte suma més de mig milió d'euros

Vianants travessen la via del tren que passa per Miami Platja. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

L'àmbit d'actuació afecta una longitud d'uns 29 quilòmetres i creua els termes municipals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou.

Nova licitació del projecte que permetrà restituir i integrar l'espai que ocupa la via de tren clausurada el 13 de gener entre l'Hospitalet de l'Infant i PortAventura. Adif ha modificat diversos apartats del plec de condicions de l'anterior licitació d’un contracte que té un pressupost de poc més de 565.000 euros i un termini d'execució estimat d'onze me

La Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) de la nova infraestructura obliga a desmantellar tots els elements de l'antiga via, l'electrificació i les instal·lacions de seguretat. El contracte que surt a licitació haurà de definir el conjunt d'actuacions en diversos àmbits amb l'objectiu d'integrar la plataforma per al seu "ús cívic per part dels ciutadans", segons Adif. En concret, contemplarà actuacions de caràcter ambiental, demolicions, adequació i millora dels drenatges i de la plataforma, així com la millora de la permeabilitat del trànsit rodat i de vianants amb caràcter transversal.

L'àmbit d'actuació afecta una longitud d'uns 29 quilòmetres i creua els termes municipals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou. El govern espanyol assenyala que Adif ha invertit 154 MEUR a la demarcació de Tarragona des del 2018 - 72,8 milions per part de la mateixa Adif i més de 81,1 MEUR, d'Adif Alta Velocidad.

Notícies relacionades