L'arribada de la petroquímica a Tarragona, premi de Periodisme Mañé i Flaquer

Treballs sobre la grip espanyola, el mur de Berlín o una fotografia sobre l'accident d'Iqoxe, altres guardonats

La fotografia guanyadora en la categoria de fotoperiodisme. FOTO: DAVID OLIETE.
Redacció / Tarragona

Els premis Mañé i Flaquer els organitza l'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, i la
Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb Repsol com a patrocinador principal i la col·laboració del Port de Tarragona.
 

En l’edició que ha viscut l’explosió d’Iqoxe, el premi de periodisme Mañé i Flaquer ha guardonat un article que explica l’arribada de la indústria al Camp de Tarragona fa 50 anys. El treball, publicat poc més d’un parell de mesos abans de l’accident d’Iqoxe, s’ha endut el premi de 8.000 euros com a guanyador de la categoria Camp de Tarragona. El nom de l’article és La clau que obre tots els panys i el seu autor és Miquel Bonet, que el va publicar a CatalunyaDiari.com i a TarragonaDigital.com.

En Comunicació local, el premi ha estat per a Arnau Martínez, amb el reportatge Quan les campanes van dexar de tocar a morts, publicat a la revista NW l’abril del 2020. Aquest article ha rebut 3.000 euros.

En la categoria de premi turístic, el guanyador ha estat Roger Escapa, del programa El Suplement de Catalunya Ràdio, amb el reportatge radiofònic El dia que va caure el mur. Aquest premi té una dotació de 6.000 euros.

Finalment, en la categoria de fotoperiodisme, el guanyador ha estat David Oliete, per la fotografia Explosió, sobre l’accident d’Iqoxe. El premi és de 3.000 euros.

En aquesta edició, han format part del jurat Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Josep Bertran, Responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Neus Bonet, editora i presentadora de l'informatiu de Catalunya Ràdio "Catalunya migdia cap de setmana"; Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d'Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia, Premi Nadal de 2013 i Premio Nacional de
Periodismo Cultural 2020.

Els premis Mañé i Flaquer els organitza l'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb Repsol com a patrocinador principal i la col·laboració del Port de Tarragona.

Notícies relacionades