Gomà-Camps redueix a la meitat l'ús del plàstic en l'embalatge dels seus productes

Aposta per "l'ecodisseny" mentre que la resta de plàstic que encara utilitza és reciclable

Una mostra de l'embalatge de Gomà-Camps. FOTO: CEDIDA.
D.Revenga/R.Villarreal / Alcanar

Enguany, l’empresa ha aconseguit reduir en 90.000 quilos el plàstic verge comercialitzats al mercat

Gomà-Camps ha fet un pas endavant per ser una indústria més neta i ha decidit eliminar més de la meitat dels plàstics que utilitza en l’embalatge. Així, la companyia ha decidit prescindir del 55% d’aquest material en el sector HORECA a l’hora d’embalar els seus productes i l’ha substituït per nous materials, “l’ecodisseny”. La resta dels plàstics que l’empresa encara utilitza per l’embalatge (un 45%) seran reciclables.

Per a la distribució de gran consum, Gomà-Camps l’envàs del paper tissú 100% no conté cap mena de plàstic, sinó que es tracta d’un nou material compostable, compost per cel·lulosa i aigua, que es diferència així de la resta de propostes existents en el mercat.

A principis d'any, la companyia paperera es va marcar un objectiu ambiciós per tancar el 2020: reduir el 47% del consum de plàstic verge. Encara amb l'impacte de la COVID-19, que ha afectat sectors com la restauració o hosteleria, s'ha aconseguit reduir el consum de plàstic verge en un 25%, fet que suposa 90.000 kg menys de plàstic verge comercialitzats al mercat. La companyia paperera espera assolir el seu objectiu en els propers mesos.

Notícies relacionades