La Cambra de Reus reclama els fons europeus promesos per a la demarcació

L'ens cameral alerta que els pressupostos estatals no inclouen les inversions esperades

Jordi Just en una imatge d'arxiu. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

"El nostre territori continua sent la ventafocs del país", ha dit el president de la Cambra de Reus, Jordi Just.

La Cambra de Comerç de Reus ha fet una crida a tot el territori de la demarcació de Tarragona ha reclamar les inversions esperades arran dels fons europeus promesos per la Covid-19. Segons l’ens cameral, els Pressupostos Generals de l’Estat no inclouen les inversions previstes om l'estació intermodal al sud de l'aeroport de Reus, millores a les línies fèrries R15 i R14 i el desdoblament de la carretera N-420.

"El nostre territori continua sent la ventafocs del país", ha dit el president de la Cambra de Reus, Jordi Just. Just ha exigit que la demarcació rebi els fons europeus per a la recuperació de la covid-19 que li corresponen per dimensió econòmica i geogràfica. Un import que, segons la Cambra de Reus, hauria de ser almenys de 3.300 milions d’euros.

El president de la Cambra de Reus també ha afirmat que si l'R15 va deixar de prestar servei de passatgers és perquè "ningú no es va cuidar de netejar les andanes i de garantir que es pogués accedir a les estacions". Per contra, ha dit, els trens de mercaderies sí que van continuar circulant.

La institució ha reivindicat que les infraestructures són clau per garantir un bon nivell de competitivitat i la capacitat d'atraure inversions, i que contribueixen a frenar el despoblament. "Ens podem trobar davant una Catalunya deliberadament buidada per la inacció d'una classe política que sovint viu d'esquenes a la demarcació", ha advertit.

Davant d'aquesta situació, Just ha exigit de forma unitària un "sentiment de territori" que aglutini les reivindicacions. "Ha arribat l'hora de prendre la iniciativa més que mai", ha demanat, alhora que ha precisat que la Cambra "per responsabilitat" seguirà treballant i insistirà perquè es prioritzin les inversions i el manteniment de les infraestructures.

"No callarem si anem per sota dels 3.300 MEUR", ha advertit Just si la demarcació no rep els fons europeus esperats.

Notícies relacionades