Aragonès dona suport al projecte de la Vall d'Hidrogen Verd

El vicepresident s'ha reunit amb les autoritats locals per a recolzar la potenciació de la plataforma que aposta per aquest combustible

Un moment de la reunió d'Aragonès amb les autoritats. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Pere Aragonès s’ha reunit amb l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; la rectora de la URV, Maria José Figueras; el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; i el president de l'AEQT, Rubén Folgado;  i altres membres de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud.

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha volgut escenificar el seu suport a l’impuls de l’hidrogen com a combustible de futur en una reunió amb diferents autoritats del Camp de Tarragona i la URV. Aragonès dona, per tant, recolzament al projecte de la Vall de l'Hidrogen Verd Catalunya Sud, format per més de 50 agents amb implantació al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i que es es va constituir a l'octubre passat.

L’objectiu del projecte és impulsar l'expansió d'aquest tipus de combustible per fer front al repte de la transició energètica davant del canvi climàtic des de tres àrees: la mobilitat amb ús d'hidrogen, l'economia circular que generi aquesta energia i les infraestructures bàsiques que requereix. La coordinació va a càrrec de la URV.

"Tot això fa que aquest projecte sigui un dels projectes transformadors que encaixen perfectament amb els objectius dels plans europeus de recuperació i de resiliència i també amb el Pla de reactivació econòmica del Govern de Catalunya", ha dit el vicepresident del Govern, que s’ha reunit amb l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; la rectora de la URV, Maria José Figueras; el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; i el president de l'AEQT, Rubén Folgado;  i altres membres de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud.

Notícies relacionades