L'hostaleria tarragonina qualifica d'engrunes el fet de poder obrir una hora més

Considera insuficients l'alleugeriment de les restriccions que ha anunciat el Govern

Un cambrer serveix a dues clientes a la Plaça Verdaguer de Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

La restricció del 30% en l’aforament en els interiors dels locals fa impossible, segons els professionals del sector, que els negocis siguin rendibles si no s’obre tot el dia.

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT) ha considerat que les noves mesures aprovades pel Procicat que permeten a bars i restaurants poder obrir una hora més als esmorzars i dinars són "molles de pa". "És una petita passa endavant, però això i res és pràcticament el mateix", ha assenyalat el president de l'AEHT, Francesc Pintado. Des de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Tortosa, s'han expressat en la mateixa línia. La seva presidenta, Carme Pla, ha dit que les mesures són "absolutament insuficients" per fer créixer la facturació del sector. Sobre el nou confinament comarcal les dues entitats han coincidit a apuntar que serà complicat que molts establiments siguin "viables" només amb clients de l'entorn.

Altra cosa, ha apuntat Pla, seria que es permetés servir sopars fins a les deu de la nit. "Suposaria fer un altre torn perquè no entenem que el virus a les vuit del vespre és dolent i a les tres de la tarda no", ha recriminat. "Amb una limitació de l'aforament al 30%, mentre no puguem treballar amb normalitat, continua sent un pedaç per al negoci i no és rentable ni viable", ha insistit Pla. De fet, A Tortosa, molts associats de Plat i Got han tancat indefinidament fins que millori la situació i no es plantegen reobrir ara perquè "és inviable per a un restaurant obrir en aquestes condicions".

També el confinament comarcal s'ha rebut amb positivitat però insistint que els territoris, com les Terres de l'Ebre no es poden equiparar amb Barcelona i les àrees metropolitanes. "Al nostre territori comença a ser un respir perquè el confinament municipal era un ofec total. Per a un restaurant viure només de la gent del poble, amb tots els respectes, és del tot insuficient. Des del primera moment hem reivindicat que els bars i restaurants dels pobles petits no poden subsistir", ha recordat la presidenta de Plat i Got. En la mateixa línia s'ha expressat Pintado, que ha posat la Conca de Barberà com a exemple de comarca on els allotjaments no poden tirar endavant només amb clients de la contrada. "És una petita passa endavant, però això i res és el mateix", ha manifestat.

Notícies relacionades