El Port comença un servei de transport de camions de mercaderies amb Turquia

Un vaixell farà setmanalment el recorregut entre Tarragona i Izmir i mourà fins a 250 tràilers per trajecte

El president del Port, Josep Maria Cruset, en la presentació del nou servei. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Els productes manufacturats a Turquia al cap de 96 hores podran ser entregats a diferents punts de l'Estat, i viceversa.

El Port de Tarragona ha estrenat aquesta passada matinada el nou servei Ro-Ro (de l'anglès 'roll on/roll off') amb el port d'Izmir, a Turquia. Es tracta d'una operativa logística que permet moure fins a 250 camions de mercaderies en un vaixell que fa el recorregut entre els dos ports cada setmana. Un cop a Tarragona, per carretera es desplaçaran fins al destí final. D'aquesta manera, productes manufacturats a Turquia al cap de 96 hores podran ser entregats a diferents punts de l'Estat, i viceversa. El servei l'operarà Ekol Logistics i preveu desplaçar 24.000 tràilers cada any. Es tracta de la primera ruta d'aquestes característiques que es fa a la infraestructura tarragonina, però es preveu que en el futur se'n generin de noves.

“Si els camions haguessin d'anar per carretera hi hauria una petjada de carboni molt més gran", ha assenyalat el president del Port, Josep Maria Cruset. Segons dades del port tarragoní, les emissions de diòxid de carboni es reduiran en 10.800 tones i el consum de gasoil en 7,32 milions de litres anuals. L'operativa ha començat aquesta matinada amb l'arribada d'uns 150 camions de l'empresa tèxtil Inditex.

Notícies relacionades