Pimec pronostica que després de Setmana Santa hi haurà un allau de tancaments al comerç

La patronal calcula que el 30% dels negocis podrien haver d'abaixar la persiana

Roda de premsa dels representants de Pimec Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Demanen que es pugui obrir per Setmana Santa i per a fer visible la seva demanda demanen als comerços que aixequin la persiana aquest dissabte.

Pimec Tarragona preveu un futur negre per al comerç local. La patronal calcula que un 30% dels negocis hauran de tancar després de Setmana Santa si no es prenen mesures urgents i aquestes passen per deixar obrir els caps de setmana. Així, ha preparat una acció per a visibilitzar la seva demanda i consisteix en què els negocis aixequin la persiana aquest cap de setmana.

Florenci Nieto, president de Pimec Comerç Tarragona, ha apuntat que ja s'han començat a posar denúncies contra l'administració "per no permetre treballar i generar riquesa" i ha advertit que arribaran "fins a les últimes conseqüències".

Nieto també ha apuntat que el 40% d'autònoms que hi havia a Catalunya abans de la covid-19 ja no treballen i que hi ha empresaris que han hagut de recórrer a l'ajuda de serveis socials. En aquest sentit, Tomàs Sierra, president de la Unió de Botiguers de Cambrils, ha indicat que si no els deixen obrir, la problemàtica augmentarà. Per la seva banda, Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus, ha comentat: "Estem millor que fa un any des del punt de vista epidemiològic, però a nivell econòmic la cosa s'està complicant. És més fàcil ajudar un establiment a que no tanqui que no pas ajudar-lo a que torni obrir". També han apuntat que les mesures donades per l'administració fins ara són insuficients.

Des de Pimec Tarragona han reclamat poder obrir els caps de setmana i han assegurat que aquesta mesura els perjudica molt. Especialment als establiments de municipis costaners. 2Sa Salou les vendes es fan els caps de setmana, no som una ciutat d'interior", ha afirmat Juli Vilaplana, president de Shopping Salou. Per la seva banda, Pallejà ha reclamat "mesures quirúrgiques" i ha criticat que es tracti de la mateixa manera l'àrea metropolitana de Barcelona que el Priorat.

Amb tot, han engegat la campanya 'Reobrim el comerç, també els caps de setmana', amb la qual animen els establiments a obrir els dissabtes, però sense deixar entrar els clients a les botigues. S'escuden en la norma que permet anar a recollir comandes fetes per internet però afirmen que respectaran la que impedeix que hi accedeixin compradors. La solució és posar algun tipus d'impediment físic a la porta. Amb la iniciativa, que ja es va fer el passat cap de setmana a Cambrils, volen expressar el seu malestar.


 

Notícies relacionades