BASF inverteix 30 milions d'euros al seu centre de producció de La Canonja

Es tracta de la meitat de tota la inversió prevista per la multinacional alemanya als complexos industrials de l'estat

Una imatge del centre de producció de BASF a La Canonja. FOTO: ACN.
Redacció / La Canonja

El complex industrial que BASF té al municipi de La Canonja rebrà enguany el 50% de tota la inversió que la multinacional alemanya farà en els seus centre de producció a l'estat espanyol. Així, les plantes de BASF al municipi canongí rebran 30 milions que servirà per incrementar la capacitat de la planta de propilè en uns volums que el grup ha preferit no desvetllar.

Per materialitzar aquestes inversions, la multinacional alemanya aprofitarà una parada planificada de manteniment a l'octubre, que suposarà una inversió en actius de 12 milions d'euros. Feia quatre anys que la planta no s'aturava.

El ‘site’ de BASF a La Canonja serà el primer complex químic de tot Espanya amb una xarxa privada de comunicacions 5G

Un altre projecte estratègic és la tecnologia 5G, ja anunciat al novembre i que, entre diverses aplicacions, permetrà orientar els camions per dins del complex en una àrea de més de 100 hectàrees. Serà el primer complex químic de tot Espanya amb una xarxa privada de comunicacions 5G. “Ja tenim les antenes instal·lades i treballem en les primeres aplicacions d'ús, podrem fer ús de realitat virtual augmentada o els algoritmes de Big Data", ha explicat el director general de BASF Espanya, Carles Navarro, en roda de premsa telemàtica.

Caiguda de les vendes

Les vendes del grup a l'estat espanyol van sumar 1.078 milions d'euros. Malgrat superar la barrera dels mil milions, suposa un 15% menys respecte l'exercici de l'any passat -quan es van superar els 1.268 milions de euros. En relació al complex químic de la Canonja (Tarragonès), el més gran del grup al sud d'Europa, Navarro ha assegurat que la pandèmia no ha afectat en l'operativa de les plantes. "Hem resistit, ha estat un any relativament normal", ha declarat el director general.

Notícies relacionades